Αλέξανδρος Λογοθέτης: Ξέσπασε μετά την απόσυρση ελληνικών ταινιών από την διαδικασία επιλογής για τα Όσκαρ

Must Read

Την άποψή του πάνω στο μεγάλο ζήτημα που έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με τις υποψηφιότητες των ελληνικών ταινιών για τα βραβεία Όσκαρ και κυρίως τον σάλο με την επιτροπή που όρισε το Υπουργείο Πολιτισμού για να τις κρίνει και λίγο αργότερα την ακύρωσε εξέφρασε ο ηθοποιός, Αλέξανδρος Λογοθέτης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

H παράλογες κινήσεις του ΥΠΠΟ οδήγησαν σε πλήθος αρνητικών αντιδράσεων από κινηματογραφικές ενώσεις και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου αλλά και τις κινηματογραφικές ενώσεις. ενώ 21 από τις 23 δημιουργούς που κατέθεσαν τα έργα τους να τα αποσύρουν. Το αποτέλεσμα είναι πως μόνο δύο ταινίες αγωνίζονται για την υποψηφιότητα στα Όσκαρ.

Συγκεκριμένα είπε στο βίντεο:

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έτσι μια αναταραχή στην ελληνική σκηνή του πολιτισμού εξαιτίας αυτής τη αλλαγής που συνέβη από το Υπουργείο σχετικά με τις υποψηφιότητες των Ελληνικών ταινιών για τα Oscars, πράγμα που είναι απόλυτα σωστό και θεμιτό και έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει κάθε φορά που κάτι άδικο ή κάτι ανάρμοστο συμβαίνει στην πραγματικότητα της Ελλάδας. Θα έπρεπε να το μιλάμε να το συζητάμε. Θα έπρεπε να μπορούμε να πιάσουμε το άδικο και να το αναλύσουμε να δούμε ότι είναι όντως άδικο και να το αλλάξουμε. Αυτό θα έπρεπε να κάνουμε», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Και μάλιστα συγχαίρω και τους Έλληνες δημιουργούς που απέσυραν τις υποψηφιότητές των ταινιών τους, δεν ξέρω καν αν η ταινία η δική μας ήταν στις υποψηφιότητες, παρ’ όλα αυτά όποια ταινία και να ήταν συγχαίρω τους ανθρώπους που αντιστέκονται. Και πάντα.

Κι επειδή κι εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αντιστέκεται 54 χρόνια, αν όχι 54 τουλάχιστον τα 34- 35 που βρίσκομαι σε αυτή τη δουλειά και μιλάω για τη ζωή μου μέσα από αυτή τη δουλειά λοιπόν κι εγώ συμφωνώ. Συμφωνώ.

Όμως να μην τα βλέπουμε τα πράγματα μονόπλευρα έτσι; Γιατί υπάρχουν πράγματα που έχουν συμβεί, πολύ πρόσφατα μάλιστα, τα οποία δεν είπε κανείς τίποτα. Κανένας δεν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις όπως ας πούμε στις υποψηφιότητες των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ότι βραβεύτηκε ταινία και συντελεστές οι οποίοι ναι, κάποιοι μπορεί να είχανε δικαίωμα αλλά η ταινία δεν είχε κανένα δικαίωμα να υπάγεται μέσα στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας και πόσο μάλλον κι ο πρωταγωνιστής που βραβεύτηκε (σ.σ προφανώς αναφέρεται στη βράβευση του Willem Dafoe) και το λέω ευθαρσώς δεν είχε κανένα λόγο να βραβευτεί απέναντι σε ηθοποιούς όπως, ξέρω ‘γω, ο Θάνος Τοκάκης, εγώ, ο Κορωναίος που είχαμε δώσει ότι καλύτερο μπορούσαμε για τη δουλειά μας. Να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση αδικίας και παρόμοιας συνομωσιολογικής υφής και δεν είπε κανείς τίποτα.

Έτσι λοιπόν εγώ τώρα, σήμερα live, λέω αυτό που έπρεπε να έχει ειπωθεί και το είπα. Το είπα όταν έγινε αλλά δεν το πίστευα. Δεν πίστευα δηλαδή ότι θα κάνανε στην άκρη αυτό και τώρα ξαφνικά μας πειράζει. Μας πειράζει βέβαια γιατί έτσι είναι αυτά τα πράγματα.

Ξέρετε η ζωή είναι δίνω παίρνω. Ότι δίνεις, θα πάρεις πίσω. Αν λοιπόν εσύ συμπεριφέρεσαι έτσι στην ελληνική πραγματικότητα γιατί περιμένεις να συμπεριφερθούν διαφορετικά κάποιοι άλλοι;
Γιατί περιμένεις ένα Υπουργείο να μην κάνει αυτή την τούμπα, την κωλοτούμπα;

Έτσι λοιπόν παιδιά ας μην είναι τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας, δικά μας. Ας είναι όλοι για έναν και ένας για όλους. Κάτι δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα. Γενικά δεν πάει καλά. Πολλά πράγματα δεν πάνε καλά στον κόσμο αλλά ειδικά σε αυτή τη χώρα κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Γιατί όποτε μας συμφέρει μιλάμε και όποτε μας τραβάνε το αυτί ε, α φωνάζουμε. Όχι δεν είναι έτσι. Δεν είναι έτσι. Ή θα είμαστε δίκαιοι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας ή να μη μιλάμε καθόλου σιγά χ@@κε η φοράδα στο αλώνι και η Ακαδημία των Oscars αν θα πάνε 5 ταινίες παραπάνω ελληνικές και αν και αν και αν…

Αφού ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει, πώς συμβαίνει κι είμαστε εδώ και το τρώμε στη μάπα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Αν θέλετε να σοβαρευτούμε, να σοβαρευτούμε αλλά όχι έτσι. Να σοβαρευτούμε και να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε πράγματα, να αλλάξουμε συμπεριφορές και να αλλάξουμε νόμους και κανόνες. Μην τους έχουμε αν δεν τους τηρούμε. Αυτά, καλή συνέχεια καλοκαιριού, δεν έμεινε και πολύ».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This