Μενέλαος Μανωλόπουλος: «Σάλπαρε» ο Τζακ Σπάροου της Ύδρας

«Εφυγε» ο rock «Πειρατής» Μενέλαος Μανωλόπουλος, που έγραψε τη δική του ιστορία στο nightlife του κοσμοπολίτικου νησιού

Must Read

Τα γλέντια, οι χοροί, τα ποτά και τα ξενύχτια ευτυχώς καλά κρατούν στον ιστορικό «Πειρατή» της Υδρας, που κάθε βράδυ γεμίζει από ξένους σταρ, Έλληνες σκαφάτους, καλλιτέχνες, παλιούς λάτρεις του νησιού και, φυσικά, τουρίστες.

Στις αρχές Αυγούστου στη γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε ο πρώτος και πιο γλεντζές και rock… πειρατής του νησιού, ο Μενέλαος Μανωλόπουλος, που με την προσωπικότητα και το στιλ του έγραψε τη δική του ιστορία στο κοσμοπολίτικο night clubbing του νησιού, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές κοσμικών σε νύχτες γεμάτες έρωτα, ποτά, ιδρώτα, τσακωμούς και ξενύχτια.

Μενέλαος Μανωλόπουλος, ο εμπνευστής του «Πειρατή«, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή

Ο Μενέλαος Μανωλόπουλος ήταν η ψυχή του μπαρ στη δεξιά πλευρά της παραλίας, δίπλα στο άγαλμα του Κουντουριώτη. Αυθεντικός και αγαπησιάρης, με σπουδές στην Αγγλία, πρωτοποριακές ιδέες και σχέδια, δημιούργησε το μπαρ το 1976 μαζί με δύ κολλητούς του φίλους, τον Αλέξη Πετρόπουλο και τον Τάκη Μπούχλα.

Ο Τάκης Μπούχλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Υδρα, αλλά η γνωριμία με τον αδερφικό του φίλο Μενέλαο ήταν η αρχή μιας περιπέτειας που θα κρατούσε μια ολόκληρη ζωή. Ο μοναδικός άνεμος κεφιού που φυσούσε στο νησί τη δεκαετία του ’70 έδεσε με την ενθουσιώδη προσωπικότητα, τη θετική ενέργεια, την τρέλα, τον ηλεκτρισμό και την καλοσύνη του Μενέλαου.

Μελίνα Μερκούρη

Η «Λαγουδέρα», το άλλο θρυλικό μαγαζί, του Μπάμπη Μωρέ, που αποτελούσε το καλοκαιρινό στέκι της κοσμικής Αθήνας και του διεθνούς jet-set στα 60s, είχε αρχίσει να χάνει την αίγλη της και έβρισκε μπροστά της «μεγάλο αντίπαλο» τον «Πειρατή» των τριών νέων, ωραίων και ορεξάτων παιδιών, με πιστούς θαμώνες του μπαρ με τα αυθεντικά ποτά και τα σφηνάκια τον Τζον Λένον με τον μάνατζερ των Beatles Αλέξη Μάρδα, τον Λέοναρντ Κοέν, τον ηθοποιό Μιχάλη Μανιάτη με την αγαπημένη του Παλόμα Πικάσο, τον Γιώργο Κούνδουρο, τον Δημήτρη Πουλικάκο και τα παιδιά των λουλουδιών Αγγελο Δρούλια, Γιώργο Τσαγκάρη, Ελενα Ναθαναήλ, Δημήτρη Ζουρντό, Ερσίλια Μπαχάουερ, Φαίνη Ξύδη, Κωνσταντίνο Τζούμα, Αβετ Σφακιανάκη και, φυσικά, τη Ματούλα.

Στα τραπεζάκια του «Πειρατή» ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιατης -πρώτος απο αριστερά με μαλλί αφάνα- με τους φίλους του

Μάλιστα, την είδηση του θανάτου του Μενέλαου Μανωλόπουλου έκανε γνωστή ο παλιός καλός του φίλος Γιώργος Τσαγκάρης, αναφέροντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Αντίο για πάντα, φίλε μου καλέ…» Ακολούθησαν δεκάδες συγκινητικά σχόλια γνωστών παλιών Αθηναίων, όπως η Εύη Grintela, ο Μιχάλης Μανιάτης, η Κατερίνα Τερζοπούλου, ο Τάσος Μελετόπουλος, η Μαρίλη Τσοπανέλη, που τον αποαχαιρέτησαν γράφοντας μεταξύ άλλων: «Αξέχαστος. Τα νιάτα μας. Καλή του ανάπαυση, Rip Pirate».

Στην Υδρα ο αξέχαστος σχεδιαστής Μιχάλης Ασλάνης, η Αντιγόνη Δέλιου, ο μακιγιέρ Δημήτρης Ζουρντός και φίλες τους

Ολα άρχισαν πριν από 48 χρόνια, τα Χριστούγεννα του 1976, όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Τάκης Μπούχλας: «Είναι η χρυσή εποχή των 70s και ο Μενέλαος, που είχε πάει για σπουδές στην Αγγλία, επιστρέφοντας στην Υδρα είχε την ιδέα να ανοίξει ένα μπαρ όπως το είχε φανταστεί. Τότε δουλεύαμε στον “Κάβο” μαζί με τον Μενέλαο, αυτός μπάρμαν, εγώ σερβιτόρος. Το κουβεντιάσαμε και είπαμε “πάμε να το κάνουμε”! Μας έφερναν οι φίλοι μας δίσκους που έρχονταν στην Ελλάδα έπειτα από έξι μήνες! Ερχεται ο Ερικ Κλάπτον και μας κάνει δώρο έναν δίσκο με αφιέρωση. Ο Λέοναρντ Κοέν, ο Αλέξης Μάρδας φέρνουν τους φίλους τους, κάνουν το μαγαζί στέκι τους…»

Γλέντι με σαμπάνιες και πρωταγωνίστρια -στη μέση- τη Χριστίνα Ωνάση

Επειτα από 1,5 χρόνο ο Αλέξης Πετρόπουλος αποχωρεί από τον «Πειρατή» και μένουν ο Μενέλαος -που βάζει τις μουσικές- και ο Τάκης πίσω από το μπαρ. Η ζωή τους είναι το μαγαζί. Το ζούσαν, ήταν το δεύτερο σπίτι τους. Στις δεκαετίες που ακολουθούν ο «Πειρατής» κρατάει ψηλά την πειρατική του σημαία και τους υποδέχεται όλους σε τρελά κέφια: μεγιστάνες, σταρ, χρυσή νεολαία, ζωγράφους, ηθοποιούς, σχεδιαστές, μοντέλα, τους γόνους των glam 80s και 90s. Το 2005 ο Μενέλαος αποχωρεί για λόγους υγείας και το μπαρ μένει στα χέρια του Τάκη Μπούχλα και της οικογένειάς του, της συζύγου του Wendy -που υπήρξε μοντέλο και make up artist- και των παιδιών του, της Ζάρα και του Δία, που συνεχίζουν την ένδοξη ιστορία του.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This