Dj Timo: Ο δημοσιογράφος που έγινε «βασιλιάς των decks»

Οι κορυφαίες συνεργασίες, η στιγμή που κινδύνεψε η ζωή του και η αναπάντεχη πρόταση γάμου από... τρελαμένη θαυμάστρια

Must Read

Το όνομά του φιγουράρει πρώτο στις λίστες με τους καλύτερους dj σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο dj Timo, που έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του πενταγράμμου, ενώ έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ του εξωτερικού διαφημίζοντας την Ελλάδα, με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία του με τον Μιχάλη Κουινέλη και τη Jozephine στο remake της μεγάλης επιτυχίας των Stavento «Πριν σε γνωρίσω», που σημειώνει μεγάλη επιτυχία, αλλά και άλλες μουσικές εκπλήξεις που ετοιμάζει, αποκαλύπτει στην «Espresso» το ταξίδι της ζωής του και πώς από ένα χωριό της Πτολεμαΐδας έφτασε να εργάζεται για χρόνια ως δημοσιογράφος στην Αυστραλία, αλλά και τα εμπόδια που συνάντησε για να γίνει ένας από τους περιζήτητους Έλληνες djs, με διεθνή καριέρα.

O dj με την Demy

Πώς από την Πτολεμαΐδα βρέθηκες στην Αυστραλία;

Αρχικά έχω δύο γονείς που δούλεψαν πολύ σκληρά στη ζωή τους για να μη μας λείψει κάτι. Κατάλαβα όμως από πολύ νωρίς πως ήθελα να κάνω μια διαφορετική ζωή από αυτήν που έβλεπα γύρω μου. Οι γονείς μου δεν ήθελαν να με αποχωριστούν. Τους ευχαριστώ που με στήριξαν τόσο. Το να φύγω όμως τόσο μικρός από το χωριό μου, τον Περδίκα Πτολεμαΐδας, ήταν η σωστότερη κίνηση για το μέλλον μου. Στην Αυστραλία τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ενας άλλος πλανήτης ουσιαστικά, αφού εκεί όλα λειτουργούσαν σωστά. Σχολεία, οδικό δίκτυο, σύστημα υγείας… Ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία για αρκετά χρόνια στη Μελβούρνη και εργάστηκα σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ της παροικίας. Εφτασε η στιγμή όμως που έπρεπε να υπηρετήσω τη στρατιωτική μου θητεία στην Ελλάδα και κάπου εκεί άλλαξε όλη μου η ζωή.

Πώς η μουσική σε κέρδισε από τη δημοσιογραφία;

Η μουσική ήταν πάντα μέρος της ζωής μου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Στις αρχές των 90s ένας φίλος μου μού έδωσε μια κασέτα με γαλλικό χιπ χοπ και αυτό ήταν! Εθίστηκα στο είδος. Επαιζα ερασιτεχνικά και ένιωθα πως αυτό που κάνω με μαγνητίζει και έχει επιρροή στον κόσμο. Οπότε μου δόθηκε η ευκαιρία το 2001 να παίξω στο πρώτο μου μεγάλο πάρτι στη Μελβούρνη, μπροστά σε 3.500 άτομα, και αυτό ήταν! Κατέληξα πως αυτό θέλω να κάνω στην υπόλοιπη ζωή μου.

Ηταν εύκολος ή δύσκολος ο δρόμος προς την επαγγελματική αναγνώριση ως επιτυχημένος dj σε Ελλάδα και εξωτερικό;

Ξεκινώντας από ένα μικρό χωριό της Πτολεμαΐδας, μπορώ να πω ότι είναι ένας άθλος το σημείο όπου έχω φτάσει. Ηταν ένας δρόμος τρομερά δύσκολος, γεμάτος υπομονή, θυσίες, σωματική και ψυχική εξάντληση, οικονομική επένδυση, χιλιόμετρα, διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα είχα στόχο να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορούσα και παρά τα προσωπικά προβλήματα που αντιμετώπισα κατά καιρούς, παρά τον πόλεμο που δεχόμουν από «ανταγωνιστές», κατάφερα να είμαι σε ένα επίπεδο που με ικανοποιεί, αλλά δεν μου προκαλεί έπαρση. Το πρόβλημα ανέκαθεν σε αυτό το «ατομικό άθλημα», όπως το αποκαλώ, ήταν η αντιζηλία που δεχόμουν και η αντιπάθειά μου στις «κλίκες». Δεν χάλασα ποτέ τον χαρακτήρα μου για να κολλήσω με ανθρώπους που δεν με εξέφραζαν, μόνο και μόνο για να ανέβω πιο γρήγορα, και ήταν κάτι που μου στοίχισε σε αρκετές περιπτώσεις. Εμφανίστηκαν djs-πυροτεχνήματα, που προσπαθούσαν με διάφορους υποχθόνιους τρόπους να με «πριονίσουν», αλλά η θέση μου ήταν υπερβολικά ισχυρή, αφού ο κόσμος ήταν σύμμαχός μου.

Mε τη Josephine

Βρίσκεσαι πίσω από τη νέα επιτυχία των Stavento με τη Josephine, στο remake που μόλις κυκλοφόρησε για το «Πριν σε γνωρίσω». Πώς έγινε αυτή η συνεργασία;

Αφού ζάλισα τόσα χρόνια τον Μιχάλη πρώτα! (σ.σ.:γέλια) Με τον Μιχάλη (σ.σ.: Stavento) γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και το «Πριν σε γνωρίσω» ήταν στο στόχαστρό μου για επίσημο ρεμίξ, αλλά δεν μας καθόταν το timing. Ενας εξαιρετικός χαρακτήρας, ο οποίος έχει γράψει τεράστια ιστορία στο ελληνικό industry. Μια μέρα το συζητήσαμε με τον Μιχάλη και έπεσε η ιδέα να φτιάξουμε κανονική νέα εκτέλεση του τραγουδιού και όχι απλά ένα ρεμίξ. Και τι πιο σπουδαίο να γίνει, να ενωθούν δύο μεγάλες φωνές – και μιλάω για τη Josephine.

Υπήρξε φορά που κατά τη διάρκεια εμφάνισής σου κινδύνεψε ίσως η ζωή σου;

Ναι. Σε ένα event μου στη Χαλκιδική πριν από αρκετά χρόνια ένας αρκετά μεθυσμένος πελάτης είχε ζητήσει ένα τραγούδι, το οποίο δεν ταίριαζε καθόλου με τη ροή της βραδιάς, και μου πέταξε ένα ποτήρι, το οποίο έσπασε στον τοίχο, ακριβώς δίπλα από το κεφάλι μου!
Παρά το αρχικό σοκ, έκλεισα τη μουσική κατευθείαν, είπα στον φωτιστή να ανεβάσει τα φώτα και είπα στο μικρόφωνο: «Η βραδιά τελειώνει εδώ, γιατί ήρθα να σας διασκεδάσω, όχι να ριψοκινδυνεύσω τη ζωή μου. Μπορείτε να πείτε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πελάτη εκεί (δείχνοντας με το δάχτυλό μου) που σας χάλασε τη βραδιά!»

Ποια είναι τα μουσικά όνειρα του dj Timo;

Είμαι του ρητού «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη». Ανεβαίνοντας επίπεδα εκπλήρωνα τους εκάστοτε στόχους μου και τώρα πλέον είμαι σε ένα σημείο που θέλω να κάνω διεθνή καριέρα. Εχω σκοπό να ανοίξω σχολή εκμάθησης dying, όπως και να γράψω ένα βιβλίο, ώστε να βοηθάω νεαρούς και νεαρές που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο. Να τους δείξω πως το να γίνεις πετυχημένος dj είναι ολόκληρη στάση ζωής.

Αντζελα Δημητρίου και dj Timo

Ποια είναι η πιο ακραία εκδήλωση που έχεις βιώσει από θαυμάστρια, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό;

Γενικά έχω δεχτεί κολακευτικές εκδηλώσεις θαυμασμού, αλλά σαν την πρόταση γάμου, την ώρα που έπαιζα, δεν υπάρχει! Πριν από χρόνια σε event μου στη Γερμανία ήρθε μια πελάτισσα, η οποία μου έστελνε συνεχώς μηνύματα ότι θα με παντρευτεί μια μέρα, αλλά εγώ το έπαιρνα ως χαβαλέ και της έλεγα ότι δεν γίνονται αυτά. Την ώρα που έπαιζα, με πλησίασε και μου είπε: «Είμαι η Ελενα που μιλάμε στα σόσιαλ, τελικά θα παντρευτούμε;» Και μου δείχνει δαχτυλίδι! Εγώ βραχυκύκλωσα πραγματικά! Αρνήθηκα πολύ ευγενικά και έφυγε νευριασμένη. Δεν το περίμενα με τίποτα!

Θα δήλωνες συμμετοχή σε ένα ριάλιτι επιβίωσης ή σε ένα μουσικό talent show, για να γίνεις πιο γνωστός στο ευρύ κοινό;

Σε ριάλιτι επιβίωσης δεν θα δήλωνα, γιατί εκτός του ότι μου αρέσει το φαγητό, θα με έβγαζε εκτός ροής των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Δεν ήταν ποτέ ο χαρακτήρας να κάνω οτιδήποτε για να γίνω πιο γνωστός στο ευρύ κοινό. Αυτό το αφήνω σε άλλους «συναδέλφους» μου, που διαχρονικά αλλά ειδικά τα τελευταία χρόνια το έκαναν τρόπο ζωής και τους έδωσε τα «15 minutes of fame».

Με τη Ναταλία Γερμανού

Υπήρξε φορά που σκέφτηκες να τα παρατήσεις όλα και να ασχοληθείς με κάτι άλλο;

Ναι, ξεκάθαρα, όταν χώρισα από μια μεγάλη μου σχέση και μου στοίχισε αρκετά, σε σημείο να μην έχω διάθεση για μουσική. Η μουσική είναι κάτι δημιουργικό και απαιτεί συγκέντρωση και φαντασία. Ευτυχώς όμως, απλά έκανα ένα διάλειμμα για να βρω τον εαυτό μου και ήρθα στα λογικά μου!

Τι ετοιμάζεις μουσικά αυτή την περίοδο;

Αυτή την περίοδο ζω την καλύτερη φάση της επαγγελματικής μου ζωής. Βρίσκομαι στην πανέμορφη Μύκονο, συνεργάζομαι με δύο κλαμπ του ομίλου Semeli, το Toyroom και το Semeli, και έχω να πω απλά τα καλύτερα για τη συνεργασία μου. Δισκογραφικά, παρά το καλοκαίρι, υπάρχει ένας οργασμός εξελίξεων, αφού ήδη έχουμε μπει στούντιο με FY και Betaf, ετοιμάζουμε με τον Claydee την επανεκτέλεση του σούπερ χιτ «Last summer» και γενικά ο χειμώνας θα έχει πολλά νέα. Δουλεύω στο επερχόμενο άλμπουμ μου, το οποίο θα έχει συνεργασίες με καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, και γενικά στοχεύω αρκετά στην καριέρα μου στο εξωτερικό.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This