Aστέρια που… τύφλωσαν τον θάνατο

Celebrities που δεν... μάσησαν όταν διαγνώστηκαν με καρκίνο και βγήκαν νικητές μετά από «μάχη»

Must Read

Η Ελ Μακφέρσον δεν είναι η μοναδική celebrity που έχει έρθει αντιμέτωπη με τον καρκίνο, καθώς μια σειρά από σταρ όχι μόνο έδωσαν μάχη με τον καρκίνο, αλλά βγήκαν και νικητές. Σε αντίθεση όμως με «Το κορμί», δεν έκαναν την αμφιλεγόμενη επιλογή να ακολουθήσουν εναλλακτικές θεραπείες, αλλά ακολούθησαν κατά γράμμα τις συμβουλές των γιατρών τους και τις ιατρικές θεραπείες οι οποίες βασίζονται στην επιστήμη.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Η ελληνικής καταγωγής σταρ Μαρία Μενούνος αποκάλυψε πέρυσι τον Μάιο ότι τέσσερις μήνες νωρίτερα διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Οι γιατροί βρήκαν έναν καρκινικό όγκο με διάμετρο 3,9 εκατοστά και τον Φεβρουάριο του 2023 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Οι χειρουργοί μαζί με τον όγκο αφαίρεσαν ένα τμήμα του παγκρέατος, τη σπλήνα της, 17 λεμφαδένες και ένα ίνωμα της μήτρας, απαλλάσσοντάς την από τον καρκίνο.

 

Η επίσης «δική μας» Ρίτα Γουίλσον, η οποία όχι μόνο είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά μαζί με τον σύζυγό της Τομ Χανκς έχουν λάβει τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα, έδωσε μάχη με τον καρκίνο το 2015 και τον νίκησε. Σε συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό «People» αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον αντιμετωπίσουν, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της
προς όλο το ιατρικό προσωπικό που τη φρόντισε.

 

Το 2016 ο Αμερικανός κωμικός Μπεν Στίλερ μίλησε πρώτη φορά δημόσια για την περιπέτεια της υγείας του, αποκαλύπτοντας ότι δύο χρόνια νωρίτερα οι γιατροί του διέγνωσαν καρκίνο του προστάτη. Οι γιατροί αφαίρεσαν χειρουργικά τον προστάτη του, λύνοντας μια και καλή το πρόβλημα, αν και, όπως είπε ο σταρ του Χόλιγουντ, υπέφερε από παρενέργειες, όπως ακράτεια, οι οποίες είναι συνηθισμένες έπειτα από τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Η Σοφία Βεργκάρα βρήκε τη δύναμη να μιλήσει για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, δύο δεκαετίες μετά την επιτυχημένη θεραπεία που έλαβε. Το 2021, συμμετέχοντας στον τηλεμαραθώνιο Stand Up to Cancer για τη συλλογή χρημάτων για την έρευνα κατά του καρκίνου, η ηθοποιός ανέφερε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο στον θυρεοειδή σε ηλικία 28 ετών. Εναν χρόνο αργότερα, με ανάρτηση στα social media δήλωσε ότι ο καρκίνος αντιμετωπίστηκε με ακτινοθεραπεία και χειρουργείο.

 

Η θρυλική σταρ του Χόλιγουντ Τζέιν Φόντα δήλωσε τον Σεπτέμβριο του 2022 ότι διαγνώστηκε με έναν τύπο καρκίνο του αίματος, ο οποίος είναι γνωστός ως Μη Χότζκιν λέμφωμα. Τρεις μήνες αργότερα επανήλθε με ανάρτηση στο Instagram, με την οποία μετέφερε στους θαυμαστές της τα ευχάριστα νέα ότι έπειτα από χημειοθεραπεία, που κράτησε δύο εβδομάδες, ο γιατρός της την ενημέρωσε ότι ο καρκίνος υποχώρησε.

 

To 2018 η Αμερικανίδα ηθοποιός Μάρσια Κρος, που έγινε γνωστή μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές «Desperate Housewives» και «Melrose Place», μοιράστηκε με τους followers της στο Instagram τον σκληρό αγώνα που έδωσε για να νικήσει τον καρκίνο του πρωκτού με τον οποίο διαγνώστηκε. Εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν ευτυχισμένη που είναι ζωντανή και τόνισε ότι από τις θεραπείες και στην ίδια είχαν πέσει τα μαλλιά της, θέλοντας να διώξει το στίγμα που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν πολλοί επιζώντες από τον καρκίνο.

 

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Veep» Τζούλια Λούις-Ντρέιφους ανακοίνωσε το 2017 τη διάγνωσή της με καρκίνο του μαστού. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα δήλωσε στο «The New Yorker» ότι δεν είχε πια καρκίνο. Εκμυστηρεύτηκε ότι με το που έμαθε τη διάγνωση
τρομοκρατήθηκε, αλλά, «με εξαίρεση δύο φορές», δεν άφησε τον εαυτό της να τα παρατήσει και να την πάρει από κάτω ψυχολογικά.

 

Ο βραβευμένος με δύο Χρυσές Σφαίρες και έξι Emmy Στάνλεϊ Τούτσι, που ήταν υποψήφιος για Οσκαρ με την ταινία του 2009 «Παραδεισένια οστά», ανακοίνωσε το 2021 ότι τρία χρόνια νωρίτερα ήρθε αντιμέτωπος με καρκίνο στη βάση της γλώσσας του. Ο όγκος ήταν πολύ μεγάλος για να αφαιρεθεί χειρουργικά, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον αντιμετωπίσουν επιτυχώς με χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία.

Η Βρετανίδα Σάρον Οσμπορν, που είναι μάνατζερ μουσικής, τηλεστάρ και σύζυγος του σταρ της heavy metal μουσικής Οζι Οσμπορν, διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου το 2002. Οι γιατροί τής έδιναν μόνο 33% πιθανότητες να ζήσει, αλλά η Οσμπορν βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο έπειτα από χημειοθεραπείες και χειρουργική επέμβαση. Το 2012, έπειτα από συμβουλή των γιατρών της, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για να μειώσει τις πιθανότητες να εμφανίσει ξανά καρκίνο.

 

Τέλος, τις προηγούμενες ημέρες, το κορυφαίο μοντέλο Ελ Μακφέρσον, που είναι γνωστή και σαν «Το κορμί», σόκαρε διπλά τους θαυμαστές της με την ανακοίνωσή της στα social media. Το πρώτο σοκ ήρθε όταν αποκάλυψε ότι πριν από επτά χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, ενώ το δεύτερο όταν έκανε γνωστή την αμφιλεγόμενη επιλογή της να μην υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία, όπως τη συμβούλεψαν 32 γιατροί, αλλά να ακολουθήσει ομοιοπαθητικές πρακτικές, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. Υποστήριξε ότι πλέον ο καρκίνος είναι σε ύφεση.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This