Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet μετά τον πριβέ γάμο τους στην Ανδρο παντρεύονται στη Νέα Υόρκη

Big γάμος αλα ελληνικά στο big apple

Must Read

Σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού, ο εγγονός του μεγιστάνα της ναυτιλίας Γιώργου Εμπειρίκου, που έχει το όνομα του παππού του, παντρεύεται σε ένα ονειρικό σκηνικό στο φημισμένο Central Park της Νέας Υόρκης την αγαπημένη του Jaclyn, παρουσία δεκάδων εκλεκτών προσκεκλημένων από όλο τον κόσμο – εφοπλιστές, επιχειρηματίες, γιατροί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αλλά κυρίως φίλοι των νεονύμφων από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Jaclyn Vernet και Γιώργος Εμπειρίκος περπατώντας χέρι – χέρι στους δρόμους της Νέας Υόρκης, όπου διαμένουν μόνιμα

Μετά τον κλειστό θρησκευτικό τους γάμο (με μόνο 26 καλεσμένους) το καλοκαίρι στην Ανδρο, το ερωτευμένο ζευγάρι ετοιμάζεται να χαρίσει στους φίλους του μια ονειρική και ιδιαίτερα πρωτότυπη βραδιά, στο κέντρο του Μανχάταν, που θα έχει τη σφραγίδα της νύφης, καθώς ασχολείται επαγγελματικά με τη διακόσμηση. Λουλούδια, ακριβά σερβίτσια, όλα σε απόλυτη αρμονία με το σκηνικό του διάσημου σε όλο τον κόσμο πάρκου, αλλά και τη σεμνότητα και τη διακριτικότητα που διακρίνει τα νέα παιδιά του old money, μακριά από show offs και νεοπλουτίστικες συμπεριφορές.

Εποχή αναμένεται πάντως να αφήσουν το γαμήλιο δείπνο και η δεξίωση που θα ακολουθήσει στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «Dream Midtown» με την ονειρική θέα. Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet ζουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη, όπου γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και παντρεύονται. Αν και ο γαμπρός είναι εγγονός του θρυλικού εφοπλιστή και συλλέκτη Γιώργου Εμπειρίκου, δεν ακολούθησε τα χνάρια του στη ναυτιλία, αλλά τράβηξε τον δικό του δρόμο στην ιατρική επιστήμη.

Ιατρική επιστήμη

Είναι ψυχοθεραπευτής με δική του κλινική στην καρδιά του Μανχάταν, όπου γνώρισε τυχαία, μέσω κοινών τους φίλων, τη γλυκιά διακοσμήτρια, που έχει επιμεληθεί μερικά από τα ωραιότερα σπίτια της Νέας Υόρκης. «Μπορεί να μην ακολούθησε τον δρόμο της ναυτιλίας, αλλά ο Γιώργος Εμπειρίκος είναι ένας απλός και καλοσυνάτος άνθρωπος, που βοηθάει τους πάντες…» ανέφερε στην «Espresso» παλιός του συμμαθητής. Λάτρευε και έχει πρότυπο τον αριστοκράτη της θάλασσας παππού του, αλλά και τη θρυλική γιαγιά του Ντόντα Βορίδη-Γουλανδρή, που μέχρι σήμερα θυμάται και αναφέρει συχνά στις παρέες τις ατάκες και το χιούμορ της. Εχει όμως κληρονομήσει το πάθος τους για την τέχνη, καθώς η συλλογή του αείμνηστου Εμπειρίκου ήταν μία από τις δεκαπέντε μεγαλύτερες και σημαντικότερες στην υφήλιο, αποτελούμενη από πίνακες των Βίνσεντ βαν Γκογκ, Ελ Γκρέκο, Φρανθίσκο Γκόγια, Βασίλι Καντίνσκι, Πάμπλο Πικάσο.

Η πρόταση γάμου επισφραγίστηκε σε εκκλησία της Ανδρου

Μάλιστα, ένας από τους σημαντικότερους πίνακες της συλλογής, οι «Χαρτοπαίκτες» του Σεζάν, έργο του 1895, πωλήθηκε στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ αντί 250 εκατ. δολαρίων. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει στους gossip κοσμικούς κύκλους αν η Κάθριν Εμπειρίκου, κόρη του Αριστείδη και της Νάταλι Εμπειρίκου, εμφανιστεί στη γαμήλια δεξίωση με τον εφοπλιστή και συλλέκτη Φίλιππο Τσαγκρίδη, με τον οποίο φημολογείται ότι διατηρούν σχέση, αφού μαζί πέρασαν το καλοκαίρι σε Μύκονο και Πάτμο. Για την ιστορία, πάντως, η Κάθριν Εμπειρίκου πριν από μερικά χρόνια είχε ακυρώσει τον γάμο της στη Νέα Υόρκη με ένα απλό e-mail! Οι εκλεκτοί καλεσμένοι του τότε πολυσυζητημένου γάμου της πληροφορήθηκαν μέσα από το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο και την ένδειξη urgent wedding cancellation για την ακύρωσή του. Η εγγονή της αείμνηστης Ντόντας Γουλανδρή χώρισε από τον τότε σύντροφό της Amadeo Brenninkmeijer μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τη γαμήλια τελετή και το λαμπερό wedding party που θα δινόταν στην Public Library της Νέας Υόρκης.

Η πρόταση γάμου επισφραγίστηκε σε εκκλησία της Ανδρου

Η Οικογένεια με ιστορία και παράδοση στη ναυτιλία και οι δωρεές στην Άνδρο

Περισσότερο από δύο αιώνες οι Εμπειρίκοι ασχολούνται με τη ναυτιλία. Γενάρχης της οικογένειας θεωρείται ο Λεονάρδος Μπειρίκος ή Μπιρίκος, γιος του Αντωνίου Χίου. Οι απόγονοι αυτού διακρίθηκαν αρχικά στην τοπική κοινωνία της Ανδρου, διατελώντας δημογέροντες, ενώ στη συνέχεια κατέλαβαν σημαντικές πολιτικές θέσεις, συμμετέχοντας στην ελληνική πολιτική ζωή. Παράλληλα ανέπτυξαν σημαντική δραστηριότητα σχετιζόμενη με τη ναυτιλία και το εμπόριο, πολλά μέλη της διατηρούν ακόμη σημαντικές ναυτιλιακές επιχειρήσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Γνωστότερος ίσως εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο ποιητής Ανδρέας Εμπειρίκος. Σε ευαγή ιδρύματα της Ανδρου και της Αθήνας έχει πραγματοποιηθεί πλήθος δωρεών από τα μέλη της οικογένειας, ενώ τόσο στη ναυτιλία όσο και στην τέχνη διακρίθηκε ο ευεργέτης Γιώργος Α. Εμπειρίκος, που παντρεύτηκε σε πρώτο γάμο την Ντόντα Γουλανδρή και σε δεύτερο τη Δάφνη Σ. Κωστοπούλου. Την παράδοση τόσο στη ναυτιλία όσο και στη συλλογή έργων τέχνης συνεχίζουν τόσο οι γιοι του Πέτρος και Αριστείδης Εμπειρίκος όσο και τα εγγόνια του.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This