Σπάνια εμφάνιση της Γιοβάννας

Η σπουδαία ερμηνεύτρια έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε διεθνή βραβεία τραγουδιού

Must Read

Και μπορεί αρχικά στη μεγάλη γιορτή του ΤΑΣΕΗ να ήταν προγραμματισμένο να τραγουδήσει η Κλειώ ∆ενάρδου, ωστόσο η μεγάλη ερμηνεύτρια δεν μπορούσε να παρευρεθεί, καθώς είχε δώσει ήδη την υπόσχεσή της στον συμπατριώτη της Κερκυραίο Γιώργο Κατσαρό για τη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.




 

Έτσι το ΤΑΣΕΗ απευθύνθηκε στη σπουδαία ερμηνεύτρια και συγγραφέα Γιοβάννα, η οποία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε διεθνή βραβεία τραγουδιού. Μόλις η Γιοβάννα ανέβηκε στη σκηνή, το κοινό όρθιο άρχισε να την αποθεώνει, με την ίδια να ερμηνεύει τη μεγάλη της επιτυχία «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και στίχους Νίκου Γκάτσου. Το εν λόγω τραγούδι μάλιστα ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Γιοβάννας με διεθνή αντίκτυπο και της χάρισε πάρα πολλούς πλατινένιους και χρυσούς δίσκους. Στο εξωτερικό μάλιστα έγινε γνωστό υπό τον τίτλο «Honeymoon song», σε διασκευή του Ουίλιαμ Σάνσομ και ερμηνεία από τον Μαρίνο Μαρίνι και το κουαρτέτο του. Το συγκεκριμένο τραγούδι μάλιστα ήταν τόσο δυνατό, που όταν το άκουσαν τα διάσημα Σκαθάρια, οι Beatles, οι Τζον Λένον και Πολ Μακ Κάρτνεϊ, αποφάσισαν να το ξαναηχογραφήσουν, στις 16 Ιουλίου 1963, για τον κύκλο ραδιοακροαμάτων Pop Go The Beatles που ετοίμαζαν τότε για το βρετανικό BBC.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This