Η Τζωρτζίνα Σερπιέρη, ακοίμητη φρουρός στο πλευρό της μητέρας της, Μαρινέλλας στην Εντατική του νοσοκομείου «Υγεία»

Ο καρπός του έρωτα του Φρέντυ Σερπιέρη με τη μεγάλη τραγουδίστρια και ένας... γάμος που δεν έγινε ποτέ  

Must Read

Την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο «Υγεία», εκεί που η Μαρινέλλα δίνει τη μεγάλη μάχη για τη ζωή της, από το πλευρό της μεγάλης ερμηνεύτριας δεν έχει φύγουν στιγμή η οικογένειά της και οι πιο πιστοί φίλοι της.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Εκεί έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας νυχθημερόν βρίσκεται η μονάκριβη κόρη της Τζωρτίνα. Το πλάσμα που αγάπησε η Μαρινέλλα όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Είναι εκείνη που όλες αυτές τις ώρες πηγαίνει και προσεύχεται στο μικρό παρεκκλήσι που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Η Μαρινέλλα με τη μικρούλα Τζωρτίνα

Η ιέρεια του τραγουδιού κατά το παρελθόν έχει μιλήσει δεκάδες φορές για την κόρη της, που είναι και ο άνθρωπος που της δίνει δύναμη για να συνεχίζει να βρίσκεται επί σκηνής, αν και η κόρη της εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθεί να την πείσει να σταματήσει το τραγούδι. Η Τζωρτίνα Σερπιέρη είναι καρπός του έρωτα της Μαρινέλλας με τον Φρέντυ Σερπιέρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2016. Εναν άνθρωπο που λάτρεψε η Μαρινέλλα. «Το ωραιότερο πράγμα που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια ήταν η γέννηση της κόρης μου Τζωρτίνας. Ηταν στο Αρεταίειο, τον Ιούλιο του 1973. Οταν μου την έβαλαν στο στήθος, αποκοιμήθηκα. Εκείνα ήταν από τα πιο αξέχαστα λεπτά της ζωής μου.

Αγκαλιασμένες Μαρινέλλα και Τζωρτίνα σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές

Aνησυχίες

Οταν γίνεσαι μάνα, αρχίζουν να σε κατακλύζουν οι υπαρξιακές ανησυχίες. Η ζωή σου παίρνει μια άλλη τροπή» έλεγε τον περασμένο Ιούνιο στη «Lifo» η Μαρινέλλα για τη μονάκριβη κόρη της, συνεχίζοντας: «Η Tζωρτίνα ήταν καρπός του έρωτά μου με τον πρωταθλητή ιππασίας Φρέντυ Σερπιέρη, με τον οποίο ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια. Οταν γεννήθηκε η κόρη μας, εκείνος ήθελε να παντρευτούμε. Αποφάσισα, όμως, να μην ανταποκριθώ και του ζήτησα να παραμείνουμε δύο καλοί φίλοι, κάτι που τηρήσαμε μέχρι να φύγει από τη ζωή. Προκάλεσε σοκ το ότι δεν παντρευτήκαμε, αλλά δεν με ενδιέφερε ο κοινωνικός αντίκτυπος ούτε τι θα πει ο κόσμος που είχαμε αποκτήσει ένα παιδί εκτός γάμου» ανέφερε, χωρίς να την πτοεί απολύτως τίποτα από όσα θα ακούγονταν εκείνη την εποχή με τα στερεότυπα που υπήρχαν.

Η Τζωρτίνα με τους γονείς της

Μάλιστα η Τζωρτίνα ήταν και το λατρεμένο πλάσμα του Τόλη Βοσκόπουλου, ο οποίος την είχε σαν δικό του παιδί. Ο ίδιος μάλιστα μαζί με τη Μαρινέλλα είχε φωτογραφηθεί, την περίοδο που ήταν ζευγάρι, με το παιδί αυτό για τα εξώφυλλα του «Οικογενειακού Θησαυρού». Ο Φρέντυ Σερπιέρης γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1938. Ηταν δισέγγονος του Τζιανμπατίστα Σερπιέρη, ιδιοκτήτη των Μεταλλείων Λαυρίου, καθώς και τρισέγγονος του Γεωργίου Σκουζέ. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Γενεύη. Από νεαρή ηλικία τον κέρδισε η ιππασία. Ως αθλητής της ιππασίας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος και βαλκανιονίκης. Υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής ιππασίας που υπαγόταν στον ΣΕΓΑΣ, καθώς και πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Κοκτέιλ

Ο βιογράφος της Μαρινέλλας και επί μισό αιώνα φίλος της Γιάννης Ξανθούλης, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Μαρινέλλα – Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια», το οποίο ήταν μια ιδέα της κόρης της Τζωρτίνας, είχε αναφέρει στην εκπομπή «Στούντιο 4», μιλώντας για τη σχέση τους: «Εζησε έναν μεγάλο έρωτα με τον Φρέντυ Σερπιέρη, της μεγάλης οικογένειας, λατομεία Λαυρίου κ.λπ. Από την Ιταλία φερμένοι αυτοί, μεγαλοαστική οικογένεια. Τον γνώρισα κι εγώ αυτόν τον άνθρωπο. Δεν τον παντρεύτηκε γιατί η Μαρινέλλα δεν ήταν πολύ του γάμου. Εκείνος βεβαίως την αγαπούσε, διατηρούσαν σχέσεις μέχρι πριν από λίγα χρόνια που έφυγε από τη ζωή. Γι’ αυτό λέω, το παιδί αυτό, η Τζωρτίνα, είναι ένα κοκτέιλ καταπληκτικό. Από τη μία είναι η μάνα “ηφαίστειο” και από την άλλη είναι ένας άκρως γαλαζοαίματο-αριστοκράτης πατέρας.

Η Μαρινέλλα με τον γαμπρό της Τίμο Δασκαλόπουλο

Τότε ειπώθηκε και το περίφημο, το οποίο λίγο το λέμε σαν ανέκδοτο, η κυρία Σερπιέρη, η μαμά, έμενε στην Ηρώδου Αττικού, ήταν τενίστρια, είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μία από τις πιο κομψές Αθηναίες, φίλη της Φρειδερίκης, η οποία, όταν έμαθε ότι ο γιος της τα έχει με τη Μαρινέλλα, του είπε: “Βρε παιδάκι μου, τη Μαρινέλλα; Να έπαιρνες τουλάχιστον τη Δούκισσα”. Νόμιζε ότι είναι τίτλος». Ωστόσο, και στον Τάσο Τρύφωνος σε συνέντευξή της η Μαρινέλλα είχε αναφέρει: «Κοίταξε, δεν πήγαινα στο σχολείο της για να μου πουν οι καθηγητές πώς πάει το παιδί και τέτοια, περίμενα να μπουν όλα τα παιδάκια στις τάξεις, να μην υπάρχουν άλλοι γονείς και πήγαινα στο γραφείο του διευθυντή και έρχονταν όλοι και μου έλεγαν τα διάφορα, και επίσης έφευγα πάλι όταν δεν υπήρχαν παιδιά. Δεν πήγαινα ποτέ για να κάνω φανφαρονισμούς και να κάνω “είμαι εγώ αυτή”. Η κόρη μου δεν το έζησε αυτό. Θυμάμαι στο λύκειο πια ήταν που έμαθαν, πέντε φιλαράκια ήτανε, ότι η μαμά της είναι η Μαρινέλλα. Κανένας δεν το ήξερε!»

Η Τζωρτίνα με την κόρη της στο Ηρώδειο λίγα λεπτά προτού η Μαρινέλλα καταρρεύσει στη σκηνή

H αντίδραση της Καίτης Γκρεϋ όταν έμαθε τα μαντάτα για τη Μαρινέλλα

Η Μαρινέλλα στη ζωή της έχει πολλά κεφάλαια, τα οποία καταπιάνονται με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Ενα από αυτά ήταν και ο έρωτάς της με τον Στέλιο Καζαντζίδη, που μοιραία έπεσε πάνω σε ένα άλλο ιερό τέρας του λαϊκού τραγουδιού, την Καίτη Γκρέυ. Τη γυναίκα που έκανε τον Καζαντζίδη όνομα και τον επέβαλε τότε στη δισκογραφική της εταιρία, την Columbia. «Από τη μια είχαν εμένα ως πρώτο όνομα και από την άλλη τούς έλεγα: “Αν δεν βάλετε τον αρραβωνιαστικό μου, εγώ θα φύγω από την εταιρία”. Η Γκρέυ είχε έναν πεντάχρονο αρραβώνα με τον Στελάρα έως το 1957, οπότε χώρισαν οριστικά όταν η Μαρινέλλα έμελλε να αγαπηθεί από εκείνον, με αποτέλεσμα να χωρίσουν με την Καίτη Γκρέυ.

Γκρέυ, Καζαντζίδης και Μαρινέλλα στο πάλκο τη δεκαετία του ’60

Αν και στην αρχή η Καίτη Γκρέυ, ως το μεγαλύτερο τότε όνομα της εποχής εκείνης, «έβγαλε νύχια» για το νεαρό κορίτσι, την Κίτσα Παπαδοπούλου και μετέπειτα Μαρινέλλα, μετά οι δυο γυναίκες κατάφεραν να γίνουν φίλες. Μέχρι που η Μαρινέλλα χώρισε από τον Στέλιο Καζαντζίδη και μαζί έλεγαν όσα είχαν συμβεί όταν στη ζωή τους μπήκε ο μεγάλος λαϊκός βάρδος. Τελευταία φορά που δούλεψαν μαζί Καίτη Γκρέυ, Στέλιος Καζαντζίδης, Μαρινέλλα ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’60, με τα φέιγ βολάν της εποχής να γράφουν: «Τα αηδόνια ξανασμίγουν». Τελευταία τους εμφάνιση στη Λάρισα, με τον κόσμο να κάνει ουρές για να δει τα τρία ιερά τέρατα του λαϊκού τραγουδιού πάνω στο πάλκο. «Ηταν τόσος ο κόσμος, που οι μαγαζάτορες μας ζήτησαν να πάμε ακόμα μια σεζόν. Τότε είπα: “Καζαντζίδη, σου έκανα το χατίρι και ήρθα να δουλέψουμε μαζί. Αυτή ήταν και η τελευταία” θα γράψει στη βιογραφία της η Καίτη Γκρέυ, «Ετσι όπως τα έζησα», το 2005.

Ο συντάκτης της «Espresso» Νίκος Νικόλιζας με την Καίτη Γκρέυ στο σπίτι της

Με τη δυσάρεστη είδηση του εγκεφαλικού επεισοδίου της Μαρινέλλας η μεγάλη ιέρεια του λαϊκού πενταγράμμου, η Καίτη Γκρέυ, πάγωσε. Απλώς κούνησε λυπημένα το κεφάλι και έσκυψε. Τα πολλά προβλήματα υγείας που έχει τα τελευταία χρόνια, καθώς και η προχωρημένη ηλικία των 100 ετών δεν της επιτρέπουν πολλές συγκινήσεις. Ωστόσο η αγάπη της για τη Μαρινέλλα φαίνεται στο ότι στο σαλόνι του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη, πάνω σε ένα ξυλόγλυπτο σερβάν, έχει την τελευταία κοινή τους φωτογραφία. Οταν, αγκαλιασμένες, ήταν και οι δύο καλά στην υγεία τους!

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This