Νατάσα Παζαΐτη: «Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο του μαστού»

Το αποκλειστικό μήνυμα ελπίδας και ζωής μέσω της «Espresso» από τη σύζυγο του Κώστα Καραμανλή

Must Read

Έχοντας στο πλευρό της πλήθος γυναικών survivors (όπως λέγονται οι γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού), αλλά και δεκάδες εθελόντριες και άνδρες εθελοντές στον αγώνα κατά του καρκίνου κατέβηκε, κρατώντας πανό, στον 16ο Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου, γνωστό ως Greece Race for the Cure 2024, η γενική χειρουργός, χειρουργός μαστού και εξειδικευμένη στην ογκολογική και επανορθωτική χειρουργική του μαστού, Νατάσα Παζαΐτη.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, που έχει στρατευτεί στη μάχη που δίνουν οι γυναίκες με αυτή τη μορφή καρκίνου, συνοδευόταν από τον γιο της Αλέξανδρο Καραμανλή και την αδελφή της Χρύσα Παζαΐτη στον δρόμο αυτό, τον οποίο βάδισαν χθες χιλιάδες γυναίκες που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας. Αληθινά ήταν η πιο πολυπληθής διοργάνωση γυναικών και των οικογένειών τους τα τελευταία χρόνια. Εκεί ήταν και η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιάννη Βαληνάκη, Χριστίνα, αλλά και η Ντόρα Βυζοβίτου.




Μπροστάρισσα

Ένα τεράστιο τσούρμο γυναικών, λοιπόν, με μπροστάρισσα τη Νατάσα Παζαΐτη και συνεργάτες της από το Κέντρο Υγείας Μαστού που διατηρεί ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Κυριακής από το Σύνταγμα και έφτασαν περπατώντας στο Καλλιμάρμαρο.

Η Νατάσα Παζαΐτη μίλησε στην «Espresso» για το νόημα αυτού του «περιπάτου ζωής»: «Το Race for the Cure είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν αγώνα δρόμου ή έναν περίπατο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια γιορτή ζωής και ελπίδας. Είναι μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για χιλιάδες γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού και τις οικογένειές τους. Κάθε χρόνο η πλατεία Συντάγματος γεμίζει από ανθρώπους που τρέχουν ή περπατούν, όχι απλώς για τον αθλητισμό, αλλά για να γιορτάσουν με εκείνες που νίκησαν, να στηρίξουν εκείνες που ακόμα πολεμούν και να τιμήσουν εκείνες που έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Κάθε βήμα των συμμετεχόντων είναι μια πράξη αλληλεγγύης που δηλώνει πως καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της σε αυτή τη μάχη.

Το Race for the Cure διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Άλμα Ζωής ενώνοντας κοινότητες ανθρώπων και γενιές με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό, να συγκεντρώσει πόρους για να προάγει την πρόληψη, να ενισχύσει την έρευνα και να υποστηρίξει τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού. Είναι μια μέρα γεμάτη συγκίνηση, όπου η δυσκολία μετατρέπεται σε δύναμη, ο πόνος μετατρέπεται σε ελπίδα και η ελπίδα σε κίνημα, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα: Μαζί, μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο του μαστού».

Διαβάστε ακόμα:

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This