Πριγκίπισσα Θεοδώρα – Μάθιου Κουμάρ: Με ηχηρές απουσίες ο γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών

Must Read

Ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας, δευτερότοκης κόρης του αείμνηστου τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της τέως βασίλισσας Αννας-Μαρίας, μπορεί να τελέστηκε με βασιλικό πρωτόκολλο και βυζαντινό τυπικό το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 5.30 μ.μ., στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, που είχε στολιστεί τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με χιλιάδες λευκά τριαντάφυλλα και ορχιδέες, αλλά παρέπεμπε περισσότερο σε κοσμικό γεγονός παρά σε βασιλική φιέστα. Το όνειρο πάντως, μετά τις τρεις αναβολές του γάμου της Θεοδώρας, να παντρευτεί στον καθεδρικό ναό της Αθήνας έγινε πραγματικότητα, όπως άλλωστε ήταν και η επιθυμία του αείμνηστου πατέρα της.

  • Του Δημήτρη Λυμπερόπουλου

Εκεί ακριβώς όπου 60 χρόνια πριν, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, είχαν τελεστεί οι γάμοι του βασιλιά Κωνσταντίνου με την πριγκίπισσα της Δανίας Αννα-Μαρία. Τότε βέβαια ήταν ο πρώτος επίσημος γάμος εν ενεργεία βασιλιά που έγινε στην Ελλάδα και έμεινε στην Ιστορία ως ο μοναδικός βασιλικός γάμος! Οι καιροί άλλαξαν και οι μοναδικές στιγμές δόξας και περασμένου μεγαλείου ήταν η Cartier τιάρα-κειμήλιο, που φορούσε στον γάμο της η Αννα-Μαρία, και οι βαριές, χρυσοποίκιλτες κορόνες των Ρομανόφ, που κρατούσαν πάνω από τα κεφάλια των νεονύμφων οι κουμπάροι, μεταξύ των οποίων οι πρίγκιπες Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος, η πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία με τον αδερφό της πρίγκιπα Αχιλλέα-Ανδρέα και η Arrietta Morales de Grecia.

Πριν ο Παύλος συνοδεύσει στα σκαλιά της εκκλησίας την αδελφή του επιχειρηματικές οικογένειες και γαλαζοαίματοι είχαν προσέλθει στη Μητρόπολη Αθηνών

Στο ιερό μυστήριο που τέλεσε ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Ανδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος Β΄, παρουσία δεκάδων ιερέων, όπως ο π. Θωμάς Συνοδινός -και όχι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’, λόγω άλλης, προγραμματισμένης υποχρέωσής του-, αίσθηση προκάλεσε και η απουσία βασιλέων και γαλαζοαίματων, όπως τα ξαδέρφια της νύφης, οι βασιλείς της Ισπανίας και της Δανίας, η βασιλομήτωρ της Δανίας -αδερφή της Αννας-Μαρίας και νονά της Θεοδώρας-, αλλά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, καθώς νονά της νύφης ήταν η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. Οπως βέβαια είχε ανακοινωθεί από το γραφείο της τέως βασιλικής οικογένειας, το μυστήριο θα ήταν σε κλειστό κύκλο και η δεξίωση που ακολούθησε στο ξενοδοχείο «One & Only» στη Γλυφάδα ήταν ιδιωτική.

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Πρώτος στην εκκλησία έφθασε ο γαμπρός Μάθιου Κουμάρ, φορώντας μαύρο φράκο και τρισευτυχισμένος -που όχι μόνο χαιρετούσε τον κόσμο, αλλά έστελνε και φιλιά-, συνοδευόμενος από τον συμπαθέστατο πατέρα του και την οικογένειά του. Στη συνέχεια άρχισαν να φθάνουν τα αδέρφια της νύφης, η πριγκίπισσα Αλεξία με τον Κάρλος Μοράλες και τα παιδιά της, ο πρίγκιπας Φίλιππος με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ – αδυνατισμένη και φορώντας το ωραιότερο φόρεμα της τελετής. Μαζί τους ήταν και ο γοητευτικός πατέρας της, επιχειρηματίας Τόμας Φλορ. Ακολούθησε η επίσης κομψότατη Μαρί Σαντάλ με τα παιδιά της.

Τρυφερό φιλί του γαμπρού στη Θεοδώρα

Η jet setter κόρη της, Μαρία-Ολυμπία, έφθασε μαζί με τις υπόλοιπες παρανύμφους του γάμου. Ακολούθησε η άφιξη με Βentley της τέως βασίλισσας, συνοδευόμενης από τον γιο της, πρίγκιπα Νικόλαο. Για την ιστορία, η πρώην σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ δεν εμφανίστηκε ποτέ στον γάμο, παρότι φημολογείται ότι είχε κληθεί με τη μητέρα της από τη βασίλισσα και πρώην πεθερά της. Την ίδια ώρα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ανέβαζε φωτογραφίες από την ορειβασία της στον Ολυμπο, όπου βρισκόταν για διακοπές, ενώ αργότερα δημοσίευσε φωτογραφία των νεονύμφων με μια λευκή καρδιά!

Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια στο πλάι των νεονύμφων

Με τρία τέταρτα καθυστέρηση «έστησε» τον γαμπρό, ως είθισται, η πανέμορφη νύφη με τη βασιλική τιάρα και το κεντημένο στο χέρι νυφικό -έργο τέχνης της Σήλιας Κριθαριώτη-, συνοδευόμενη από τον αδερφό της, διάδοχο Παύλο, ο οποίος φορούσε ένδυμα μπονζούρ, όπως το πρωτόκολλο επιβάλλει στους βασιλικούς γάμους. Από τις 17.00 άρχισαν να καταφθάνουν στη Μητρόπολη οι υψηλοί προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους πολλά γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της ναυτιλίας και παλιοί καλοί φίλοι του τέως, που είχαν παρευρεθεί και στο welcome δείπνο στο Βυζαντινό Μουσείο.

Η λίστα των καλεσμένων

Η «Espresso» αποκλειστικά αναφέρει τη λίστα των ονομάτων: μεταξύ άλλων, η πριγκίπισσα της Δανίας και αδερφή της Αννας-Μαρίας, Benedikte, η πριγκίπισσα Μαρίνα Καρέλλα με την κόρη της και τον γαμπρό της, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και νονός της νύφης με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Αικατερίνη, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, ο πρίγκιπας Gustav και η πριγκίπισσα Carina, η πριγκίπισσα Sassa de Osma με τον σύζυγό της πρίγκιπα Christian of Hannover, ο εφοπλιστής Μιχάλης Χανδρής, ο Νίκος Τσάκος με τη Σήλια Κριθαριώτη που σχεδίασε το ονειρικό νυφικό αλλά και το φόρεμα της βασίλισσας Αννας-Μαρίας, ο Απόστολος και η Μαρία Δοξιάδη, ο Σπύρος Ροσσόλυμος με τη σύζυγό του, το ζεύγος Κυριάκου και Ελένης Κουκουλομάτη, ο Γιώργος Κόβας, ο Κώστας και η Χριστιάννα Καίσαρη, ο Βασίλης και η Χαρά Καίσαρη, ο shipbroker Χρήστος Παπαζής, η Αννα Ανδρεάδη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με τη σύντροφό του, ηθοποιό Τζένη Οικονόμου, τα ζεύγη Ιάσονα Στράτου, Γιώργου και Αλεξάνδρας Προκοπίου, η Ειρήνη Λαιμού, ο Σταύρος Λιβανός με τη σύζυγό του Μαριέλα Τσαβλίρη.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελετής, στο ξενοδοχείο της Γλυφάδας όπου πραγματοποιήθηκε και η παραμυθένια γαμήλια δεξίωση -με την υπoγραφή στη διακόσμηση της Φαίης Βαλλίδη-, βγήκαν τα επίσημα πορτρέτα του γάμου της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Μάθιου Κουμάρ, αλλά και η καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία. Εκεί, σε κλίμα μεγάλης χαράς και κεφιού κόπηκε η γαμήλια τούρτα, με τον τρισευτυχισμένο γαμπρό να φιλάει συνέχεια τη νύφη. Στους καλεσμένους μοιράστηκε η λευκή μπομπονιέρα από πορσελάνη με σκαλισμένα τα αρχικά των νεονύμφων.

Νικόλαος και Αννα Μαρία χαιρετούν το πλήθος και τους εκλεκτούς καλεσμένους τους

Η Αλεξία μετά του συζύγου της και των τέκνων της

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This