To κατάμεστο Ηρώδειο τραγούδησε την αγάπη «Μαζί για το παιδί»!

Must Read

Την αγάπη και την υποστήριξή τους στον Γιώργο Θεοφάνους και στην οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» έδειξαν έμπρακτα απόψε το βράδυ οι πολίτες που κατέκλυσαν το Ωδείου Ηρώδου του Αττικού.

Ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός έκλεισε αισίως 35 χρόνια στο μουσικό στερέωμα της χώρας μας και θέλησε να γιορτάσει με μια μεγάλη συναυλία στο εμβληματικό αρχαίο θέατρο της Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το μουσικό γεγονός είχε ανακοινωθεί πως τα έσοδα από τα εισιτήρια θα πήγαιναν απευθείας στο «Μαζί για το Παιδί» ώστε να ενισχύσουν το σημαντικό του έργο για τους μικρούς φίλους. Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα η συναυλία ήταν sold out!

Την βραδιά άνοιξε ο Γιώργος Θεοφάνους στο πιάνο με τον μικρό Ιάσονα να τραγουδά ένα κομμάτι της Χαρούλας Αλεξίου και συγκεκριμένα το «Τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχω γευτεί» και να καταχειροκροτείται από τον κόσμο.

Ο Γιώργος Θεοφάνους με τον μικρό Ιάσονα

«Ήμουν στην ηλικία του Ιάσονα ίσως και μικρότερος και έκανα όνειρα. Και ήρθαν. Και θα κάνω και άλλα. Γιατί έχω μάθει να ονειρεύομαι» είπε στη συνέχεια ο συνθέτης συγκινημένος.

Στην συνέχεια, παιδιά από χορωδίες γέμισαν την σκηνή και τραγούδησαν το νέο κομμάτι του συνθέτη με το τίτλο «Ευχαριστώ».

Στην μουσική εκδήλωση που κράτησε περίπου δύο ώρες οι θεατές και ακροατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στην σκηνή του Ηρωδείου τον Γιώργο Θεοφάνους στο πιάνο ο οποίος έπαιξε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του,  τραγούδια αγάπης μου μας έχουν συντροφεύσει και ταξιδέψει όλα αυτά τα χρόνια.

Μαζί του ήταν και πολλοί φίλοι του συνθέτη, σπουδαία ονόματα της εγχώριας μουσικής όπως οι (με αλφαβητική σειρά) Κωνσταντίνος Αργυρός, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Δάντης, Ευρυδίκη, Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μακεδόνας, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αντώνης Ρέμος.

Μεταξύ άλλων ακούστηκαν τραγούδια των Χαρούλας Αλεξίου, Πασχάλη Τερζή, Νατάσας Θεοδωρίδου και άλλα.

Πολλές ήταν οι δυνατές και συγκινητικές στιγμές με τον κόσμο να χειροκροτά δυνατά τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια. Μία από τις ανατριχιαστικές στιγμές ήταν όταν η Πέγκυ Ζήνα μαζί με την Ευρυδίκη τραγούδησαν μαζί το κομμάτι «Είμαι άνθρωπος και εγώ» που είχε γραφτεί για την κατάσταση στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γιώργου Θεοφάνους, την Κύπρο. Και οι δύο καλλιτέχνιδες ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένος.

Στην σκηνή τον Γιώργο Θεοφάνους συνόδευσε 14μελής ορχήστρα σε μουσική επιμέλεια του Λεωνίδα Τζίτζου με σολίστ τους Θάνο Γκιουλετζή στο βιολί, Νίκο Ζωιδάκη στη λύρα και Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι.

Παράλληλα τον δικό τους ξεχωριστό τόνο στην βραδιά έδωσαν οι παιδικές χορωδίες του Δήμου Διονύσου (διεύθυνση: Χρυσούλα Τσιμούρη), του Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης (διεύθυνση: Λώρα Πετροπούλου – Ελεωνόρα Ζαχαριά, Cantus Atenas (διεύθυνση: Δήμητρα Χανού), Con Anima Συλλόγου Εργάνη (διεύθυνση: Ιουλία Τζανετουλάκου).

Ρεπορτάζ – βίντεο – φωτογραφίες: Γιώτα Φλώρου 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This