Από την… οικοδομή στο πάλκο!

Ο ανερχόμενος τραγουδιστής Σπύρος Ντίνος αποκαλύπτει πώς συνδυάζει τη δουλειά του ως βοηθός υδραυλικού με το τραγούδι

Must Read

«Μακάρι να μπορέσω να συνεργαστώ με τον Αντώνη Ρέμο. Έστω και στα υδραυλικά!» δηλώνει χαριτολογώντας στην «Espresso» ο ανερχόμενος τραγουδιστής Σπύρος Ντίνος, ο οποίος εργάζεται παράλληλα ως βοηθός υδραυλικού, προκειμένου να βγάζει τα προς το ζην.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Από υδραυλικός είχε αρχίσει πριν από πολλά χρόνια τη σταδιοδρομία του και ο κορυφαίος σήμερα Έλληνας καλλιτέχνης Αντώνης Ρέμος, κάτι που φαίνεται να αποτελεί τρανό παράδειγμα για τον νεαρό Σπύρο Ντίνο, ο οποίος ευελπιστεί κάποια στιγμή να μπορέσει κι εκείνος να βιοπορίζεται αποκλειστικά από τις μουσικές δημιουργίες του και το τραγούδι.

Πότε και πώς ξεκίνησε το «ταξίδι» σου στον χώρο της μουσικής;

Από μικρός άκουγα τραγούδια στο ταξί του πατέρα μου, ο οποίος είχε αγάπη στα ελληνικά λαϊκά. Το πρώτο τραγούδι που έλεγα συνέχεια, ζαλίζοντας στο σπίτι τους γονείς μου, ήταν «Ο Σαλονικιός». Το αστείο ήταν ότι για πολύ καιρό στον στίχο «…και τα μπουζούκια να κάψουν το πατάρι…», εγώ δεν ήξερα τι σημαίνει η λέξη «πατάρι», γιατί δεν είχαμε πατάρι στο σπίτι μας.

Τι μουσικές σπουδές έχεις κάνει;

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το τραγούδι, έψαξα να βρω ωδείο ώστε να αποκτήσω μουσική κατάρτιση. Ξεκίνησα κιθάρα, θεωρητικά της μουσικής και φωνητική, την οποία σαφώς και συνεχίζω έως και σήμερα.

Ποιες συνεργασίες σου ξεχωρίζεις;

Δισκογραφικά συνεργάστηκα με τον Γιώργο Παπαθανασίου και τον Χρήστο Αναστασίου. Στις προσωπικές μου δουλειές, που μόλις ξεκίνησα με το κομμάτι «Χάνομαι», με έχουν βοηθήσει ο Νίκος Αμουντζάς, ο Νίκος Κριτσέλης και η Δήμητρα Σαρρή.

Το νέο σου τραγούδι «Χάνομαι» είναι, όπως αναφέρεις στο σχετικό δελτίο Τύπου, ένα διονυσιακό τσιφτετέλι. Γιατί επέλεξες αυτό το είδος;

Είναι μια εποχή μετά τον κορονοϊό στενάχωρη για όλους. Σκέφτηκα ότι αυτό που χρειάζεται περισσότερο αυτόν τον καιρό ο κόσμος είναι ένα χορευτικό και χαρούμενο κομμάτι.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του εν λόγω τραγουδιού;

Όπως αποκαλύπτουν οι στίχοι του, όταν ζεις μια έντονη ερωτική ιστορία, συνέπεια είναι να χάσεις τον εαυτό σου.

Παράλληλα με το τραγούδι εργάζεσαι και ως βοηθός υδραυλικού. Πόσο καιρό κάνεις αυτή τη δουλειά;

Τα τελευταία τρία χρόνια η δουλειά αυτή με βοηθάει να στηρίξω τα τραγούδια μου και τις σπουδές μου. Ευελπιστώ κάποια στιγμή να μπορέσω να βιοπορίζομαι μόνο από τις μουσικές μου δημιουργίες και το τραγούδι.

Πώς συνδυάζεις αυτή τη δουλειά με εκείνη του τραγουδιστή;

Όπως θα έχετε δει και στις παλιές ελληνικές ταινίες, το πρωί με φανελάκι οικοδομή, το βράδυ με πουκάμισο στο πάλκο.

Από υδραυλικός άρχισε και ο Αντώνης Ρέμος και πλέον είναι νούμερο ένα στο τραγούδι. Είναι ο συγκεκριμένος ένας καλλιτέχνης που θα ήθελες να συνεργαστείς;

Είμαι ανοιχτός σε όλες τις συνεργασίες, πολύ περισσότερο με τόσο σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Αντώνης Ρέμος. Μακάρι να μπορέσω να συνεργαστώ μαζί του. Έστω και στα υδραυλικά! (γέλια)

Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες λειτούργησαν για σένα ως πρότυπο;

Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που θαυμάζω, αλλά θα μπορούσα να ξεχωρίσω από τα πρώτα μου ακούσματα τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Έχεις δεχτεί ποτέ κακοποιητική συμπεριφορά στον καλλιτεχνικό χώρο;

Είναι αυτονόητο, δυστυχώς, πως ό,τι και να κάνεις θα υπάρξουν άτομα που θα κακολογήσουν, θα υπονομεύσουν και θα σταθούν εμπόδιο στις προσπάθειές σου. Καλό είναι να εστιάζεις στον στόχο σου και να προχωράς.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This