Κώστας Μικέλης: Ενας μουσικός από… κούνια, ακούραστος στη σκηνή, από τους πιο αγαπητούς της πόλης

«Πριγκίπισσες και αλήτισσσες οι... Σαλονικιές»

Must Read

Οταν τραγουδάς από τα 11 σου και τώρα διανύεις την τέταρτη δεκαετία σου και ακόμη τραγουδάς, κάτι κάνεις πολύ καλά. Τον Κώστα Μικέλη δεν θα είναι υπερβολή να πω πως τον γνωρίζει όλη η πόλη με το μικρό του όνομα.

  • Απο τη Σουζη Στεφανιδη

Κατατάσσεται στα πιο αγαπητά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης και όπου αποφασίσει να εμφανιστεί οι φαν του τον ακολουθούν πιστά. Ενας τραγουδιστής απαιτήσεω,ν που μπορεί να τραγουδήσει σχεδόν τα πάντα και ο συνδυασμός της ενέργειας που βγάζει πάνω στη σκηνή αλλά και το γλυκό χαμόγελό του που θυμίζει παιδί κάνουν τον συνδυασμό αυτού του καλλιτέχνη μοναδικό. Αυτός είναι ο Κώστα Μικέλης.

Μια ζωή τραγουδιστής. Σχεδόν από παιδάκι τραγουδάς! Εμφυτο ταλέντο, μικρόβιο; Πού το αποδίδεις αυτό;

Θα έλεγα και τα δύο έπαιξαν ρόλο. Απο μικρό παιδάκι ακόμα αγάπησα τη μουσική. Ο πατέρας μου είχε ένα μπουζούκι και έτσι άρχισα να μαθαίνω κι εγώ. Φαντάσου, στα 13 μου ξεκίνησα επαγγελματικά να παίζω μουσική σε μια ταβέρνα στη γειτονιά. Μετά συνέχισα με τις σπουδές μου με πιάνο και φωνητική. Οπότε δεν ξανασκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ με κάτι άλλο.

Κάτι άλλο που παρατηρώ σε σένα είναι πως, παρόλο που χρόνια δουλεύεις νύχτα, παραμένεις ένας άνθρωπος της μέρας! Πώς το καταφέρνεις;

Σημαντικό κομμάτι αποτελεί η οικογένειά μου. Η γυναίκα μου και η κόρη μου είναι οι σταθερές μου. Από την άλλη, η δουλειά αυτή είναι δουλειά απαιτήσεων, αν θέλεις να διατηρείς τη φωνή σου και τη φυσική σου κατάσταση. Οπότε μένω μακριά από καταχρήσεις και αυτό βοηθάει πάντα να βλέπεις τα πράγματα καθαρά.

Φέτος, με κάθε ειλικρίνεια, θα πω πως είσαι στα καλύτερά σου. Ενστικτωδώς θα τολμήσω επίσης να πω πως μάλλον είναι η χρονιά σου! Ποιοι είναι οι λόγοι;

Αρχικά θα σου πω πως μεγαλώνοντας πρέπει να ωριμάζουμε! Σε όλα, αν είναι δυνατόν. Φέτος λοιπόν είναι όντως μια τέτοια χρονιά για μένα. Επέλεξα να εμφανίζομαι στον Scorpio Studio, οπότε επαγγελματικά είναι μια μεγάλη ανανέωση και ένα στοίχημα παράλληλα. Οταν δουλεύεις πλάι σε ανθρώπους με κοινό όραμα αλλά και υπευθυνότητα, δεν μπορείς παρά να δώσεις όλο σου το είναι και σε όλα τα επίπεδα.

Η Θεσσαλονίκη έχει «νύχτα» πλέον όπως παλιά;

Η Θεσσαλονίκη πάντα θα έχει νυχτερινή ζωή. Μπορεί να μίκρυναν λίγο τα πράγματα απ’ ό,τι παλιότερα, αλλά η βάση της διασκέδασης παραμένει. Οταν υπάρχει κάτι καλό ως πρόταση στην πόλη, πάντα ο κόσμος θα δείχνει την προτίμησή του. Ο Θεσσαλονικιός ξέρει να επιλέγει και πλέον είναι απλώς πιο επιλεκτικός.

Ολοι σε χαρακτηρίζουν «ακούραστο» τραγουδιστή γιατί έχεις απίστευτες αντοχές και ενέργεια πάνω στην πίστα και παράλληλα μπορείς να τραγουδήσεις τα πάντα. Πώς βγαίνει όλο αυτό;

Δεν θα ήταν υπερβολή να ομολογήσω πως είμαι πωρωμένος με τη δουλειά μου. Αυτό σημαίνει καταρχάς πως η ενασχόληση με αυτό, έστω και πνευματικά, είναι 24/7. Οταν λοιπόν έρχεται η ώρα που ανεβαίνω στη σκηνή, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου εκτός από το να δω τον κόσμο να διασκεδάζει. Αυτό είναι το καύσιμο, η αποδοχή του κόσμου και η αγάπη του! Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα, άλλωστε.

Εσύ ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις;

Μου βάζεις δύσκολα γιατί είναι πολλοί. Ο Γιάννης Πάριος, γιατί λατρεύω τα τραγούδια του, ο Αντώνης Ρέμος επίσης. Ο Σταμάτης Γονίδης που μου έγραψε και το πρώτο τραγούδι μου. Ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης που για μένα είναι πλέον από τις μεγαλύτερες συνεργασίες μου και από τις καλύτερες.

Ο τίτλος του τελευταίου σου τραγουδιού είναι «Είσαι πριγκίπισσα και αλήτισσα». Αυτή είναι η ιδανική γυναίκα; Είναι έτσι η Θεσσαλονικιά;

Να σου πω την αλήθεια, και η Θεσσαλονίκη, επειδή είναι γένους θηλυκού, έτσι είναι, αλλά και η Θεσσαλονικιά επίσης. Ισως γι’ αυτό λένε όλοι πως οι Θεσσαλονικιές είναι οι καλύτερες, επειδή συνδυάζουν ακριβώς αυτά τα δύο. Σίγουρα θεωρώ ότι η ιδανική γυναίκα πρέπει να έχει και τις δύο αυτές πλευρές.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This