Πρωτοποριακή θέρμανση με ηλεκτρική ταπετσαρία που τοποθετείται στο ταβάνι και κάνει τα δωμάτια… φούρνους

Σπίτι με το... βρακί

Must Read

Εφεύρεση που ζεσταίνει ένα δωμάτιο σε χρόνο ρεκόρ, με μικρή κατανάλωση ρεύματος και λιγότερες εκπομπές αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου, παρουσίασαν ερευνητές στη Σκοτία, οι οποίοι μάλιστα τη δοκιμάζουν ήδη στα πρώτα σπίτια.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές του University of Glasgow, πρόκειται για την ηλεκτρική ταπετσαρία NexGen, η οποία τοποθετείται στο ταβάνι των δωματίων. Στα 12 σπίτια στη Σκοτία όπου δοκιμάζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να ζεστάνει ένα δωμάτιο μέσα σε ένα με τρία λεπτά.

 

Την πρωτοποριακή ταπετσαρία δημιούργησαν οι ερευνητές σε συνεργασία με την εταιρία NexGen Heating. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη δεν ξεπερνάει σε πάχος το ένα χιλιοστό, ενώ είναι αδιάβροχο και δεν πιάνει φωτιά.

Για να ζεστάνει τον χώρο, η ταπετσαρία χρησιμοποιεί τεχνολογία που την κάνει να εκπέμπει θερμότητα όπως ο ήλιος. Εκπέμπει μια μορφή φωτός το οποίο έχει τέτοια συχνότητα, που δεν είναι ορατό στο ανθρώπινο μάτι. Ωστόσο, ο άνθρωπος μπορεί να
το νιώσει στο σώμα του με τη μορφή θερμότητας, σαν αυτήν που νιώθει όταν τον χτυπούν οι ακτίνες του ηλίου.

Η NexGen Heating εξηγεί ότι το γεγονός πως η ταπετσαρία καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια, όπως αυτή του ταβανιού, της επιτρέπει να απελευθερώνει γρήγορα σημαντική ποσότητα θερμότητας. Έχει δε το πλεονέκτημα ότι για να λειτουργήσει δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα ρεύματος, γεγονός που την καθιστά πιο φθηνή αλλά και πιο «πράσινη» εναλλακτική πηγή θέρμανσης.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This