Από τους πρώτους ψηφιακούς… νομάδες της χώρας, ο Δημήτρης Τσέλιος έχει εργαστεί οnline σε 25 χώρες

Οι δυσκολίες με το ίντερνετ σε χώρες όπως το Λάος και η Καμπότζη, και το Athens Nomad Fest στο Πάντειο

Must Read

Προτού καλά καλά διαδοθεί η κουλτούρα της εξ αποστάσεως εργασίας ο ∆ημήτρης Τσέλιος πήρε την απόφαση να εργαστεί αποκλειστικά online. Πλέον θεωρείται από τους πρώτους ψηφιακούς… νομάδες (digital nomads) της χώρας μας, έχοντας εργαστεί σε 25 χώρες, ανάμεσά τους το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, το Λάος και η Καμπότζη!

«Πριν από 11 χρόνια, αφού ανέκαμψα από μια οικονομική καταστροφή, αποφάσισα να ξεκινήσω να εργάζομαι αποκλειστικά online. ∆εν ήταν εύκολο, γιατί εκείνα τα χρόνια δεν ήταν ευρέως διαδεδομένη η εξ αποστάσεως εργασία» επισήμανε ο κ. Τσέλιος και διευκρίνισε:

«Μου πήρε τέσσερα χρόνια να σταθεροποιήσω τη νέα μου επιχειρηματική δραστηριότητα ως πιστοποιημένος Life & Business Coach και να ξεκινήσω να ταξιδεύω και να εργάζομαι παράλληλα, αρχικά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. (…) Μετά το τέλος του Covid-19 αποφάσισα να κάνω ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα, επιλέγοντας να ζήσω στη νοτιοανατολική Ασία».

 

Όπως εξήγησε, έως σήμερα έχει ζήσει στην Ευρώπη και στη νοτιοανατολική Ασία, επιλέγοντας τόπους με βασικές προϋποθέσεις την ηλιοφάνεια και τη θάλασσα. Ακόμα όμως
κι αν είναι ιδανικές οι συνθήκες, οι δυσκολίες υπάρχουν. «Οι μεγαλύτερες δυσκολίες ήταν το ασταθές δίκτυο ίντερνετ που βρήκα σε κάποια μέρη, κάτι που με ανάγκαζε να αλλάξω όλο το πρόγραμμα και να αναδιοργανώσω το ταξίδι μου. Αυτή η συνθήκη ήταν αρκετά στρεσογόνα και αντιπαραγωγική. Ας μην ξεχνάμε ότι δίχως υψηλές ταχύτητες ίντερνετ οι digital nomads δεν μπορούμε να εργαστούμε».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλες προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί ένας digital nomad είναι η ασφάλεια, ο καιρός, η μοναξιά, οι υποδομές και τα πολύπλοκα φορολογικά θέματα που οφείλει να βάλει σε τάξη. «Η μοναξιά είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σύνδεσή μας, με τις κοινότητες των ψηφιακών νομάδων που υπάρχουν ανά τον κόσμο και λειτουργούν πολλές φορές ως μια δεύτερη οικογένεια που λειτουργεί υποστηρικτικά. Είμαστε περίπου στα 40.000.000 παγκοσμίως, όμως είμαστε όλοι συνδεδεμένοι». Πρόσφατα διοργάνωσε το πρώτο Athens Nomad Fest στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από το οποίο προέκυψε, όπως επισήμανε, «ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο, που είναι το μεγάλο ενδιαφέρον Ελλήνων γι’ αυτόν τον συναρπαστικό τρόπο ζωής», αφού το 30% των συμμετεχόντων ήταν Έλληνες.

Tο πρώτο Athens Nomad Fest στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

«Η χώρα μας διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως είναι ο εξαιρετικός καιρός, η ποικιλομορφία που διαθέτουμε, συνδυάζοντας επιλογές σε βουνό και θάλασσα, τη γνώση της αγγλικής γλώσσας από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, καθώς και τη φιλόξενη στάση μας και την τουριστική μας κουλτούρα. Σαφέστατα χρειάζεται να χαραχτεί μια σοβαρή στρατηγική που θα ενισχύσει τις βασικές υποδομές στα δίκτυα παροχής ίντερνετ, παρέχοντας μεγαλύτερες και σταθερότερες ταχύτητες, καθώς και η παροχή φορολογικών κινήτρων για τους digital nomads» κατέληξε ο κ. Τσέλιος.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This