Μία εβδομάδα πριν από το μνημόσυνο της Καίτης Γκρέυ και ήδη οι κληρονόμοι της θρυλικής τραγουδίστριας ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα… ξίφη τους πριν καλά καλά ανοίξει η διαθήκη της! Και, μέσα σε όλα αυτά, η «Espresso» αποκαλύπτει σήμερα ότι μόλις τρεις εβδομάδες μετά την κηδεία της, με αίτησή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ο πρωτότοκος γιος της Φίλιππος Ηλιάδης περνάει στην αντεπίθεση και ζητάει από το δικαστήριο να σφραγιστεί (!) το σπίτι της μητέρας του στη Νέα Σμύρνη, «επειδή συντρέχουν άπασες προϋποθέσεις σφραγίσεως του ιδιόκτητου διαμερίσματός της, ως και συντάξεως απογραφής των κινητών πραγμάτων, δεδομένου ότι η μητέρα μου διέμενε μόνη στο σπίτι και τη φρόντιζε μια αλλοδαπή.
![](https://www.espressonews.gr/wp-content/uploads/2025/02/gkrey14025.jpg)
Επειδή το δικαστήριό σας είναι καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμόδιο να σφραγίσει και να ορίσει συμβολαιογράφο, προκειμένου να συντάξει την απογραφή των κινητών πραγμάτων, ώστε να αποδοθούν κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης στους κληρονόμους που θα νομιμοποιηθούν προς τούτο. Επειδή η αίτησή μου είναι νόμιμη και βάσιμη, του έννομου δε συμφέροντος προκύπτοντος άμεσα από το πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών που προσάγεται» αναφέρει η αίτηση, που παραδόθηκε με δικαστικό επιμελητή στα παιδιά του δεύτερου γιου της τραγουδίστριας και τα εγγόνια της Γκρέυ, Αγγελική και Κώστα Ηλιάδη.
Και όλα αυτά δύο εικοσιτετράωρα μετά το πρωτοσέλιδο θέμα της «Espresso» για τον λευκό φάκελο που παρέδωσε ο δημοσιογράφος και επιστήθιος φίλος της ερμηνεύτριας Νίκος Νικόλιζας στον δικηγόρο Οθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του επιβεβαίωσε την ύπαρξη της διαθήκης που έχει αφήσει η θρυλική τραγουδίστρια σε ανύποπτο χρόνο, με σκοπό να παραδοθεί σε κάποιον νομικό, εκτελώντας την τελευταία της επιθυμία. «Η διαθήκη είναι ήδη σε διαδικασία δημοσίευσης και κήρυξής της ως κυρίας, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
![](https://www.espressonews.gr/wp-content/uploads/2025/02/gkrey140251.jpg)
Οι εντολείς μου δεν θα συναινέσουν στη σφράγιση της οικίας της Καίτης Γκρέυ, διότι τόσο η τύχη του συγκεκριμένου σπιτιού όσο και η τύχη των κινητών πραγμάτων που συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτό, έχουν προβλεφθεί ήδη με την επιθυμία της αείμνηστης Καίτης Γκρέυ μέσα από τη διαθήκη που αυτή έχει αφήσει. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται ζήτημα σφράγισης της κληρονομιάς, γιατί είναι ξεκάθαρο από τη διαθήκη το τι κληρονομείται και ποιοι είναι οι κληρονόμοι» αναφέρει αποκλειστικά στην «Espresso» ο δικηγόρος Οθωνας Παπαδόπουλος.
![](https://www.espressonews.gr/wp-content/uploads/2025/02/gkrey140256.jpg)
![](https://www.espressonews.gr/wp-content/uploads/2025/02/gkrey140255.jpg)
Πώς όμως έφτασαν οι δύο οικογένειες του Φίλιππου και του μακαρίτη Βασίλη Ηλιάδη στις δικαστικές αίθουσες; Η αλήθεια είναι πως τόσο ο Φίλιππος όσο και ο Βασίλης Ηλιάδης, που είναι αδέλφια από άλλον πατέρα, δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις, αν και η ερμηνεύτρια πάντα μιλούσε για την αγάπη με την οποία μεγάλωσε και τα δύο σπλάχνα της, σε μια εποχή τρομερά δύσκολη οικονομικά για την ίδια. «Τα πήγα στα καλύτερα σχολεία, στου Μπαρμπίκα, και τα ανέθρεψα με τους καλύτερους όρους. Να σκεφτείτε ότι ακόμα και σήμερα στον πληθυντικό μου μιλάνε» έλεγε με περηφάνια η ίδια για τα δύο βλαστάρια της, ενώ αργότερα με προσωπική φροντίδα τούς βρήκε σημαντικές θέσεις εργασίας. Οσοι γνώριζαν την Γκρέυ αναφέρουν ότι ποτέ η ίδια δεν έκλινε υπέρ του ενός ή του άλλου και αντιμετώπιζε τα παιδιά της με την ίδια αγάπη και τον ίδιο σεβασμό. Εναν σεβασμό που η ίδια πίστευε πως θα είχε και εκείνη από τα σπλάχνα της και μετά τον θάνατό της, μια και πάλεψε σκληρά για να τα μεγαλώσει, να τα σπουδάσει και να τα κάνει σωστούς ανθρώπους.
Οσο περνούσαν τα χρόνια, ωστόσο, και η ίδια έβλεπε τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν, αντιλαμβανόταν και την έλλειψη της παρουσίας των γιων της, κάνοντας πολλές φορές παράπονα στους φίλους της ότι της λείπουν έντονα η παρουσία τους, η αγκαλιά τους, αλλά και η θαλπωρή μιας ολοκληρωμένης οικογένειας. Αυτό που της έλειπε δηλαδή από τα νηπιακά της χρόνια, που έμεινε ορφανή. Μια ορφάνια που καταγράφηκε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο στο τραγούδι «Τα ξένα χέρια» του Βασίλη Τσιτσάνη, που ο ίδιος έγραψε για τη ζωή της.
![](https://www.espressonews.gr/wp-content/uploads/2025/02/gkrey140253.jpg)
Οι ώρες μοναξιάς
Περνώντας τα χρόνια και λέγοντας συχνά ότι «ο καλλιτέχνης πρέπει να φεύγει με “μπράβο” και όχι με γιούχα», η ίδια αποφάσισε να αφήσει οριστικά το τραγούδι. Αυτό ίσως ήταν και το πιο δύσκολο ψυχολογικό κομμάτι της ζωή της. Σε πιστούς φίλους της αλλά και σε… ευκαιριακούς αναζητούσε την αγάπη και τη φροντίδα. Αναζητούσε έναν άνθρωπο να του μιλήσει και να του ανοίξει την καρδιά της. Γιατί για τον κόσμο μπορεί να ήταν η θεά του λαϊκού τραγουδιού, όμως τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρισκόταν κλεισμένη μέσα σε τέσσερις τοίχους, αναζητώντας στην τηλεόραση και στα περιοδικά λίγη εικονική συντροφιά. Και μόνο για λίγες ώρες οι εναπομείναντες φίλοι της ήταν εκεί, όπως και ο εγγονός της Κώστας, για να της δώσουν λίγη χαρά. Και μετά, ξανά μοναξιά…
Το καλοκαίρι του 2023, και ενώ είχε αρχίσει να εμφανίζει γεροντική άνοια, με μια αψυχολόγητη κίνηση ο πρωτότοκος γιος της Φίλιππος ζήτησε από το δικαστήριο να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης, και μάλιστα να πάρει τη μητέρα του από το σπίτι όπου έζησε για περισσότερα από 40 χρόνια και να τη μεταφέρει στη δική του οικία, στα Νεόκτιστα του Ασπροπύργου, αν και για πέντε ολόκληρα χρόνια επί 24ώρου βάσεως φύλακας άγγελός της ήταν η οικιακή της βοηθός Βαλεντίνη. Η αντίδραση τόσο των εγγονών της από τον δεύτερο γιο της Βασίλη Ηλιάδη, Αγγελικής και Κώστα, όσο και της νύφης της, Εφης, ήταν άμεση, και με δικηγόρο τον Οθωνα Παπαδόπουλο προσέβαλαν νομικά αυτή την κίνηση του Φίλιππου Ηλιάδη.
Ποιοι ήταν στο δικαστήριο
Μάρτυρες στο δικαστήριο ήταν οι πιστοί της φίλοι Χρύσα Παπαϊωάννου, Μαίρη Βιντιάδου, Νίκος Νικόλιζας και Γιάννης Τζουαννόπουλος, που με τις καταθέσεις τους κατάφεραν να πείσουν την έδρα ότι η Καίτη Γκρέυ είχε ως τελευταία επιθυμία να πεθάνει στην εστία της. Στο σπίτι που αγάπησε και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Και ο νεαρός πρόεδρος του δικαστηρίου, σχεδόν βουρκωμένος, άκουσε τις άδολες καταθέσεις των μαρτύρων και αποφάνθηκε ότι «ορίζει ως πλήρη δικαστικό συμπαραστάτη της τον εγγονό της Κωνσταντίνο», αφαιρώντας από τον γιο της Φίλιππο την επιμέλεια της μητέρας του. «Δικαιωθήκαμε πανηγυρικά, καθώς το δικαστήριο όρισε πλήρη δικαστικό συμπαραστάτη της Καίτης Γκρέυ τον εγγονό της Κωνσταντίνο Ηλιάδη. Αφαιρέθηκε η δικαστική συμπαράσταση από τον πρωτότοκο γιο της Καίτης Γκρέυ, Φίλιππο Ηλιάδη, και η κυρία Γκρέυ θα μπορεί να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στο σπίτι όπου μεγάλωσε και ζει για πολλά χρόνια. Αλλωστε αυτή είναι και η επιθυμία της» είχε αναφέρει τότε ο δικηγόρος της οικογένειας της Αγγελικής Ηλιάδη, Οθωνας Παπαδόπουλος.
Πηγή: Espresso