Πόσα πλήρωσε η κρατική ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 

Must Read

Τελικά η Μαρίνα Σάττι δεν έφερε εξάρες με το «Ζάρι» της στη φετινή Eurovision, αλλά κατάφερε να φτάσει στην 11η θέση και να γίνει viral για τα χασμουρητά της, τα οποία προκάλεσαν αντιδράσεις για τη στάση της ως εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Πόσα πληρώσαμε άραγε οι Έλληνες φορολογούμενοι για την εμφάνιση της Σάττι στο Μάλμε της Σουηδίας; Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται από κάθε χώρα, ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια. Γι αυτό και οι «Μεγάλοι πέντε» Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία καταβάλλουν τα μεγαλύτερα ποσά και δεν χρειάζεται να διαγωνισθούν στους ημιτελικούς.

Όλες οι χώρες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό πληρώνουν το αντίστοιχο ποσό στην διοργανώτρια Αρχή, την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU). Μάλιστα, κάποια από τα μικρότερα κράτη αδυνατούν να πληρώσουν το χρηματικό ποσό και έτσι δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Σημειώνεται ότι τα περισσότερα έξοδα έχει η διοργανώτρια χώρα η οποία μπορεί να πληρώσει από 10 έως 20 εκατ. ευρώ.

Για την ελληνική συμμετοχή φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ενέκρινε στις 22 Ιανουαρίου το ποσό των 176.647,20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το ποσό αυτό αφορά μόνο το τέλος συμμετοχής και όχι τα έξοδα της αποστολής που θα προστεθούν…

Δείτε επίσης:

Τελικά, για ποιες ηλικίες ήταν κατάλληλη η Eurovision;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This