Διήμερο στη Eurovision με χρήματα των φορολογουμένων για τον Ζούλα και την σύμβουλό του

Ο ισχυρός άντρας της κρατικής τηλεόρασης και η Λίνα Παπαδάκη δεν ήταν ούτε μέλη της αποστολής αλλά ούτε καλεσμένοι της EBU

Must Read

Τα παρατράγουδα με την ελληνική αποστολή στη Eurovision καλά κρατούν. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», μετά τις παραφωνίες δύο εκ των χορευτών της Μαρίνας Σάττι, που δήλωσαν σε κανάλι του Αζερμπαϊτζάν «Ελληνες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης», με τον σάλο να φτάνει μέχρι και στην καθιερωμένη ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, και τον ίδιο να λέει πως «οι αντιδράσεις για τους χορευτές είναι δικαιολογημένες και ευτυχώς έγινε επανόρθωση», τα «φάλτσα» στο Ραδιομέγαρο της Αγιας Παρασκευής δεν έχουν τελειωμό!

Σήμερα, λοιπόν, αποκαλύπτουμε πως με αφορμή τον αμφιλεγόμενο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας ταξίδεψε στο Μάλμε της Σουηδίας μαζί με τη σύμβουλό του στο Ραδιομέγαρο Λίνα (Αγγελική) Παπαδάκη, με το εξωφρενικό στην όλη υπόθεση να είναι πως όλα τα έξοδα του διήμερου ταξιδιού, σύμφωνα και με το έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», καλύφθηκαν από τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους με τα οποία ο Eλληνας φορολογούμενος χρηματοδοτεί την ΕΡΤ!

Οι αναρτήσεις που έκανε η Λίνα Παπαδάκη τόσο από το Μάλμε όσο και κατά την επιστροφή της με την ελληνική αποστολή και τη Σάττι

Το άλλο εξωφρενικό είναι πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας δεν έλαβε κάποια επίσημη πρόσκληση από την EBU, καθώς η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο –και το τονίζουμε- τους CEO των δημοσίων φορέων, ενώ φυσικά τόσο ο ίδιος όσο και η σύμβουλός του δεν αποτελούσαν μέλη της ελληνικής αποστολής! Παρ’ όλα αυτά Ζούλας και Παπαδάκη, σύμφωνα και με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου ΤΑ/39144 και με ημερομηνία 9 Μαΐου 2024, πέταξαν για το Μάλμε της Σουηδίας στις 10 Μαΐου και επέστρεψαν την Κυριακή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, με το κόστος του διήμερου ταξιδιού να ανέρχεται συνολικά στα 2.815 ευρώ!

Οι αναρτήσεις που έκανε η Λίνα Παπαδάκη τόσο από το Μάλμε όσο και κατά την επιστροφή της με την ελληνική αποστολή και τη Σάττι

«Εκτός έδρας»

Στο αναρτημένο, λοιπόν, έγγραφο στη «Δι@ύγεια», με τίτλο «Απόφαση μετακίνησης εκτός έδρας» και αφού έχουν γνωστοποιηθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις σε ΦΕΚ, εκτός από αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ για ανανεώσεις θητειών προϊσταμένων τμημάτων αλλά και την «απόφαση του υφυπουργού στον πρωθυπουργό έγκρισης του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 της ΕΡΤ Α.Ε., υπάρχουν και οι σχετικές διατάξεις για «δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός επικρατείας» με τις αποφάσεις:

α) «Εγκρίνουμε τη μετακίνηση εκτός έδρας, των κατωτέρω υπαλλήλων στις έναντι εκάστου αναφερόμενες ημερομηνίες καθώς και τα αναφερόμενα ποσά».
β) «Τόπος προορισμού: ΜΑΛΜΕ – SWEDEN».
γ) «Σκοπός της μετακίνησης: EUROVISION 2024».
δ) «Την απόδοση λογαριασμού μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ημέρα επιστροφής τους».
ε) «Ο μετακινούμενος είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στον αρμόδιο γενικό διευθυντή στον οποίο υπάγεται η υπηρεσιακή του μονάδα (με κοινοποίηση αντιγράφου στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας) πλήρη αναφορά σε σχέση με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την εκδήλωση στην οποία παρέστη και τα κατά την κρίση του αποτελέσματα αυτής, επισημαίνοντας ειδικότερα τις θέσεις που ανέπτυξε καθ’ αυτή για λογαριασμό της ΕΡΤ. Η παραπάνω αναφορά υποβάλλεται το αργότερο 15 ημέρες από το πέρας της μετακίνησης και συνοδεύεται από αντίγραφα των σχετικών εγγράφων (ημερήσιες διατάξεις σε περίπτωση συνόδων, ενημερωτικά έντυπα κ.ά.). Η ως ανωτέρω υποχρέωση δεν αφορά σε μετακινήσεις για ειδησεογραφική κάλυψη γεγονότων καθώς και αθλητικές μεταδόσεις κατά τις οποίες ο σκοπός μετακίνησης επιβεβαιώνεται από τη ραδιοφωνική/τηλεοπτική μετάδοσή τους»!

Στο ίδιο έγγραφο για τον κύριο Ζούλα αναφέρονται αναλυτικά τα κόστη του διήμερου ταξιδιού (εισιτήρια, διανυκτέρευση και πρόσθετα έξοδα), που φτάνουν στο σύνολο τα 830 ευρώ, ενώ για την κυρία Παπαδάκη (η οποία στο παρελθόν ήταν η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού του Στ. Θεοδωράκη) τα κόστη (υπάρχει μέχρι και αποζημίωση διατροφής) φτάνουν τα 1.985 ευρώ!

Αυτό που θα πρέπει τώρα να απαντήσουν τόσο η ΕΡΤ όσο και ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Μαρινάκης είναι για ποιον λόγο ο Ελληνας φορολογούμενος κάλυψε το συγκεκριμένο ταξίδι του προέδρου της ΕΡΤ και της συμβούλου του στη Σουηδία; Οι δυο τους πήγαν για να «κλείσουν» το στόμα από το χασμουρητό της Σάττι και να κατευνάσουν τον σάλο που προκλήθηκε από τη συγκεκριμένη κίνησή της την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου των αποστολών μετά τον ημιτελικό της Πέμπτης 9 Μαΐου;

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αφήστε τον άνθρωπο να ξεχαρμανιάσει, με την παρεούλα του!! Σιγά τα έξοδα, σας χρέωσε δυο πιτόγυρα Και μια κόκα,από μισή, με την κυρία και κάνετε φασαρία!! Εδώ χρόνια μας τα έχει κάνει καρπούζια Μανωλάδας πρώιμα, ευλογώντας, την Κυβερνησάρα της Ελπίδας και της Σωτηρίας Υμών!! 🙂 🙂

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This