Κατακραυγή για το «κόψιμο» του Associated Press στο Ισραήλ – Οργίλη ανακοίνωση του πρακτορείου

«Καλούμε τις ισραηλινές Αρχές να επιστρέψουν τον εξοπλισμό μας»

Must Read

Oργή έχει προκαλέσει η επέμβαση της ισραηλινής κυβέρνησης στα γραφεία του Associated Press την Τρίτη και η βίαιη διακοπή της ζωντανής μετάδοσης από την Λωρίδα της Γάζας. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάχου.

«Τo Associated Press καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την ενέργεια της κυβέρνησης του Ισραήλ να κλείσει την απευθείας μετάδοσή μας που έδειχνε την Γάζα και την κατάσχεση του εξοπλισμού μας» αναφέρει σε δελτίο Τύπου. Επιπλέον, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αποδίδει την απόφαση στην «καταχρηστική χρήση από την ισραηλινή κυβέρνηση» του νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο και επιτρέπει την απαγόρευση ξένων ΜΜΕ που θίγουν την ασφάλεια του κράτους.

Αναφερόμενο στα γεγονότα, το AP διευκρινίζει ότι το δίκτυο του Κατάρ Al Jazeera συμπεριλαμβάνεται στους χιλιάδες πελάτες των βίντεο που στέλνει ζωντανά και επισημαίνει πως αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Επικοινωνιών έφθασαν το απόγευμα της Τρίτης στα γραφεία του στην πόλη Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ, και κατέσχεσαν το υλικό.

Παρεδόθη στο πρακτορείο ένα χαρτί υπογεγραμμένο από τον υπουργό Επικοινωνιών, Σλόμο Κάρχι, στο οποίο αναφέρεται ότι παραβίασε τον νέο νόμο για τα διεθνή ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

«Καλούμε τις ισραηλινές Αρχές να επιστρέψουν τον εξοπλισμό μας και να μας επιτρέψουν να αποκαταστήσουμε αμέσως την απευθείας μετάδοσή μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτές τις σημαντικές (εικόνες) σε χιλιάδες MME σε όλο τον κόσμο» καταλήγει το δελτίο Τύπου του Associated Press.

Η αντίδραση των ΗΠΑ

Η εκρπόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, χαρακτήρισε την δημοσιογραφία «πυλώνα Δημοκρατίας» επισημαίνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το περιστατικό. Ωστόσο, δεν καταδίκασε την κατάσχεση του εξοπλισμού του Associated Press από το Ισραήλ.

«Το ακούτε αυτό από εμένα και προφανώς από τον ίδιο τον πρόεδρο, όταν μιλάμε για την δημοσιογραφία, την σημασία της και το πόσο ουσιαστική είναι για τους πυλώνες της δημοκρατίας μας» δήλωσε η Ζαν-Πιερ και πρόσθεσε: «Προφανώς, αυτό είναι ανησυχητικό και θέλουμε να το εξετάσουμε.»




Πηγή φωτό: Wikipedia

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This