H Ναυτεμπορική «Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς 2024»

Κορυφαία βράβευση στα European Newspaper Award 2024

Must Read

Τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς 2024» στην Κατηγορία: Κυκλοφορίες έως 35.000 φύλλα, κατέκτησε η «Nαυτεμπορική» στο πλαίσιο του διαγωνισμού European Newspaper Award 2024.

 

Σε μια λαμπρή τελετή που έγινε σήμερα το απόγευμα στο επιβλητικό Palais Niederoesterreich, στην καρδιά της Βιέννης, στην Αυστρία, η ελληνική οικονομική επιχειρηματική εφημερίδα, σχήματος ταμπλόιντ, με έδρα τον Πειραιά, καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης, εντυπωσιάζοντας με την παρουσία αλλά και την ιστορία της.

Το βραβείο για λογαριασμό της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ παρέλαβε ο Διευθυντής Σχεδιασμού της εφημερίδας Δημήτρης Νίκας. Στο πλαίσιο της βράβευσης ο κ. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας πως «είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τη διάκριση αυτή η οποία συνέπεσε με τον εορτασμό των 100 χρόνων της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ. Ευχαριστώ τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον εκδότη Γιώργο Μελισσανίδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν να αναλάβω τον ανασχεδιασμό της εφημερίδας».

Όπως αναφέρει η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού European Newspaper Awards, η «Ναυτεμπορική» είναι μια εξαιρετικά σχεδιασμένη οικονομική εφημερίδα, που παράγεται καθημερινά από μία μικρή ομάδα».

Η Ναυτεμπορική θεωρείται ως η πλέον σημαντική καθημερινή εφημερίδα στην Ελλάδα, στον τομέα της Οικονομίας και της Ναυτιλίας. Είναι επικεντρωμένη σε οικονομικά-επιχειρηματικά θέματα και διακρίνεται για το σοβαρό και κομψό σχεδιασμό της και την κατάλληλη χρήση φωτογραφιών και γραφημάτων.

Να σημειωθεί πως στο φετινό 25ο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 136 εφημερίδες που εκδίδονται σε 22 χώρες. Στάλθηκαν περισσότερες από 3.500 υποψηφιότητες, οι οποίες κρίθηκαν από μία 14μελή κριτική επιτροπή. Κάθε χρόνο η κριτική επιτροπή απονέμει τέσσερα μεγάλα βραβεία για την «Εφημερίδα της Χρονιάς».

Φέτος οι νικητές, ανά κατηγορία, είναι οι εξής:

  • Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς
    Κατηγορία: Κυκλοφορίες έως 35.000 φύλλα: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ /Ελλάδα
  • Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς
    Κατηγορία: Περιφερειακή εφημερίδα: DER TAGESSPIEGEL / Γερμανία
  • Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς
    Κατηγορία: Εθνικής κάλυψης: NRC / Ολλανδία
  • Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Χρονιάς
    Κατηγορία: Εβδομαδιαία εφημερίδα: DER FREITAG / Γερμανία

Η αιωνόβια «Ναυτεμπορική» είχε απέναντί της σημαντικές και μεγάλες εφημερίδες της Ευρώπης, όπως οι: Die Zeit (Γερμανία), de Volkskrant (Ολλανδία), HetParool (Ολλανδία), ARA (Ισπανία), DeTijd (Βέλγιο).

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το ΣΥΣΤΗΜΑ επιβράβευσε άλλη μία ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ εφημερίδα και όχι κάποια ανεξάρτητη που εξακολουθεί να ασκεί το ιερό λειτούργημα της δημοσιογραφίας. Σταμάτησα να διαβάζω ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ τα τελευταία χρόνια όταν διαπίστωσα μετά λύπης ότι ΚΑΙ αυτή η εφημερίδα ξεπουλήθηκε στο ανθελληνικό πνεύμα του διεθνισμού, αποδέχθηκε και καθιέρωσε τα Σκόπια ως ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και αναπαράγει τα ίδια με όλα τα άλλα μειοδοτικά έντυπα & ηλεκτρονικά ΜΜ παραπληροφόρησης σε καίρια σοβαρά θέματα. Θεωρώ ότι ξέπεσε από το βάθρο στο οποίο ήταν για πολλά χρόνια. ΚΡΙΜΑ…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This