Σειρές εποχής που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη μάχη του τηλεκοντρόλ τη νέα τηλεοπτική σεζόν

Από τη Μάνη των Ενετών στον δρόμο με τα «κόκκινα φανάρια»!

Must Read

Oχι μία, άλλα 10 σειρές εποχής μάς περιμένουν την τηλεοπτική σεζόν 2024-2025, καθώς οι «Αγριες Μέλισσες», το «Προξενιό της Ιουλίας», το «Ναυάγιο», η «Μάγισσα», η «Παραλία», οι «Πανθέοι» έριξαν καλή σποριά και οι τηλεθεατές αρέσκονται να ταξιδεύουν στον χωροχρόνο μέσα από τη μικρή οθόνη και τη μαγεία της καλής ελληνικής μυθοπλασίας.

Η «Εspresso» συγκέντρωσε τις σημαντικότερες σειρές εποχής τις οποίες θα μας προβάλουν από το φθινόπωρο τα κανάλια, δημόσια και ιδιωτικά, και σας τις παρουσιάζει. Μέσα από σειρές άρτιας αισθητικής, με λαμπερά καστ ηθοποιών, θα ταξιδέψουμε στη Μάνη των Ενετών το 1710, στην προπολεμική Κηφισιά του 1925, στη δεκαετία του 1950 στο Ναύπλιο, στην κατοχική Αθήνα του 1940 και όχι μόνο.

ANT1

«Η Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά»

Η υπερπαραγωγή της JK Productions «H Mάγισσα», που συνυπογράφουν σεναριακά η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης και σκηνοθετεί ο Λευτέρης Χαρίτος, επιστρέφει στον ΑΝΤ1 με διαφορετική ιστορία και ολοκαίνουργιο καστ. Μάλιστα, ο δεύτερος κύκλος της δραματικής σειράς εποχής, που θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα, πρόκειται να διαδραματιστεί το 1710 στη Μάνη και θα μας κάνει γνωστό το πώς πρωτοξεκίνησε η μάχη του καλού με το κακό.

Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά

Ποια είναι όμως τα πολύκροτα ζευγάρια που θα μας απασχολήσουν στη «Μάγισσα», όπως μας κρατούσαν με κομμένη την ανάσα η Τρίγγου με τον Ροϊλό και ο Μηλιώνης με τη Χάσκα; Το δίδυμο Κίτσου – Ηλίας που περιμέναμε όλοι, αλλά και οι Παπαγεωργίου – Σαλαμπάση θα μας κάνουν να καρδιοχτυπήσουμε.

Η Πανδώρα Μοντιλιάνι (Μαρία Κίτσου), Ελληνίδα με καταγωγή από την Πάργα, είναι παντρεμένη με τον δικαστή Τζουζέπε Μοντιλιάνι. Η μετάθεση του άνδρα της στο Πόρτο Κάγιο τη δυσαρεστεί, αλλά σύντομα θα καταλάβει πως είναι το μέρος που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της. Ο Τζουζέπε Μοντιλιάνι (Μελέτης Ηλίας), Ενετός ρέκτορας (δικαστής), εκτελούσε τα καθήκοντά του στην Πάργα, εκεί όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την Πανδώρα. Εχει τη φιλοδοξία να υπηρετήσει στο πλευρό του δόγη και θεωρεί τη μετάθεσή του στη Μάνη υποβιβασμό.

«Grand Hotel»

Η νέα σειρά του ΑΝΤ1, «Grand Hotel», έρχεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες από την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν και η υπόθεση θα μας μεταφέρει στα χρόνια του Μεσοπολέμου, μέσα από μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες, πάθη, δολοφονίες, ραδιουργίες, συμμαχίες κι έρωτες. Την προσαρμογή του ισπανικού σεναρίου θα αναλάβουν η Δήμητρα Τσόλκα και η Βάσια Καρυτινού, τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Βασιλειάδης, ενώ η παραγωγή είναι της εταιρίας JK Productions του Γιάννη Καραγιάννη. Την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’30 έχουν αναλάβει να αποτυπώσουν δύο μετρ του είδους, καθώς την επιμέλεια των σκηνικών έχει αναλάβει ο Αντώνης Χαλκιάς και των κοστουμιών ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης. Η ιστορία θα αναπτυχθεί σε 160 επεισόδια και οι συζητήσεις για τη στελέχωση του καστ έχει ήδη ξεκινήσει. Οπως γνωρίζουμε, στην πρωταγωνιστική ομάδα που έχει ήδη κλείσει θα δούμε τον Τάσο Νούσια, την Καλλιόπη Χάσκα, τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και τον Γιάννη Κουκουράκη.

ΑLPHA

«Αγιος Ερωτας»

Ο «Αγιος Ερωτας» είναι η νέα καθημερινή δραματική σειρά εποχής που έρχεται στον Alpha και θα γίνει -μετά τον «Σασμό»- η νέα μας συνήθεια. Το σίριαλ μας ταξιδεύει στο Ναύπλιο του 1950. Πρόκειται για μια δυνατή ιστορία αγάπης.Ενας νεαρός ιερέας και καθηγητής Θεολογίας αναστατώνει μια μικρή πόλη με την άφιξή του. Εκτός από γοητεία, όμως, κρύβει και μυστικά. Κανείς δεν γνωρίζει ότι βρίσκεται εκεί διψώντας για εκδίκηση. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πόσο μάλλον ο ίδιος, ότι η νεαρή κόρη του ισχυρότερου άνδρα της περιοχής θα αποδειχθεί για εκείνον η μεγαλύτερή του δοκιμασία.

Αγιος Ερωτας

Το σενάριο της υπογράφουν οι Αγγελος Χασάπογλου και Στέλλα Βασιλαντωνάκη και τη σκηνοθεσία ο Σπύρος Μιχαλόπουλος. Την πρωτότυπη μουσική για τη σειρά γράφει ο Στέφανος Κορκολής. Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Παπανικολάου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δανάη Παππά, Ταμίλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Κατσανδρή, Ηρώ Μουκίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ηλίας Βαλάσης.

«Πόρτο Λεόνε»

Ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Κλέλια Ρένεση στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια! Μια νέα δραματική σειρά εποχής, με τίτλο «Πόρτο Λεόνε, ο δρόμος με τα φανάρια», ετοιμάζει ο Alpha για το 2025.

H υπόθεση θα περιστρέφεται γύρω από την Τρούμπα και την περιοχή του Πειραιά. Λέγεται, μάλιστα, ότι θα εστιάσει στον Πειραιά του 1950 και του 1960, μέσα από συναρπαστικές παράλληλες ιστορίες με φόντο το Πόρτο Λεόνε, όπως λεγόταν το λιμάνι του Πειραιά κατά τον Μεσαίωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν «κλειδώσει» για το βασικό πρωταγωνιστικό καστ μεγάλοι ηθοποιοί, όπως ο Αντώνης Καρυστινός και ο Αλέκος Συσσοβίτης, αλλά προς το παρόν μόνο η Κλέλια Ρένεση και ο Βασίλης Μπισμπίκης έχουν δώσει τα χέρια με την παραγωγή. Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας θα βρίσκεται ο μετρ του είδους Βασίλης Τσελεμέγκος, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Κρητικός.

«Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι»

Μια νέα, δυνατή σειρά ετοιμάζεται να φέρει ο Alpha τo 2025 με τίτλο «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι». Η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Λένας Μαντά. Η Μελισσάνθη, η Ιουλία, η Ασπασία, η Πολυξένη και η Μαγδαληνή μεγαλώνουν με τη μητέρα τους σ’ ένα χωριό στον Ολυμπο, δίπλα σ’ ένα ποτάμι. Αυτό που επιθυμούν και οι πέντε είναι να γνωρίσουν τη ζωή μακριά από το πατρικό τους – και θα το καταφέρουν! Πέντε γυναίκες, πέντε ζωές συγκλονιστικές, γεμάτες έρωτα και ανατροπές, ενώ το σπίτι δίπλα στο ποτάμι περιμένει υπομονετικά αυτό που ξέρει ότι θα συμβεί… Σε αυτό, η μητέρα και η γιαγιά τους περιμένουν καρτερικά τη στιγμή που θα επιστρέψουν.

ΜΕGA

«Οι αθώοι»

Μια νέα σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Mega με τίτλο «Οι αθώοι» και θα περιλαμβάνει 16 επεισόδια, στα οποία θα δούμε έναν παράφορο και «αφορεσμένο» έρωτα, που εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ού αιώνα στην Κέρκυρα. Το σκηνοθετικό πρόσταγμα έχει ο Νίκος Κουτελιδάκης, ενώ η Ελένη Ζιώγα έχει αναλάβει τη σεναριακή προσαρμογή. Η σειρά αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά του αριστουργήματος του Κωνσταντίνου Θεοτόκη «Ο κατάδικος». Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα φτωχικό αγροτικό χωριό της βόρειας Κέρκυρας.

Η αυλαία σηκώνεται στη Βόρεια Ηπειρο, όπου θα γεννηθεί ο Γιάννος ή Τουρκόγιαννος (Κώστας Νικούλι), το νόθο παιδί που προέκυψε από τον βιασμό της Αρβανίτισσας μάνας του (Αμαλία Καβάλη) από ένα Τούρκο ληστή. Καθώς μεγαλώνει ταλαιπωρημένος από την υποτίμηση των χωριανών, τόσο ο ίδιος όσο και ο άσπονδος φίλος του Πέτρος (Γιάννης Νιάρρος) ερωτεύονται την παιδική τους φίλη Μαργαρίτα (Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη), μια κοπέλα με δυνατή προσωπικότητα. Ωστόσο, η Μαργαρίτα, καθ’ υπόδειξη των γονιών της (Μαρία Καλλιμάνη και Γιώργος Στάμος), παντρεύεται κάποιον άλλον, τον έντιμο Γιώργη Αράθυμο (Κίμων Κουρής).

Ο Γιάννος, απογοητευμένος από το γεγονός ότι έχασε τον έρωτα της ζωής του, τη Μαργαρίτα, γίνεται ερημίτης και φεύγει για τα βουνά. Η Μαργαρίτα κατά τη διάρκεια του γάμου της, όμως, ερωτεύεται τον Πέτρο, ο οποίος παράλληλα διατηρεί ερωτική σχέση με τη φτωχή χήρα Στεφανία (Λουκία Μιχαλοπούλου). Oταν ο άνδρας της Μαργαρίτας, Γιώργης, θα βρεθεί δολοφονημένος, ο Γιάννος, μετά την επιβαρυντική μαρτυρία του Πέτρου, θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Ο Τουρκόγιαννος, που τρέφει ένα βαθύ και κρυφό αίσθημα για τη Μαργαρίτα («την λατρεύει σαν Παναγιά» γράφει ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης), δεν θα πάψει μέσα στη φυλακή να υποστηρίζει την αθωότητά του.

«17 κλωστές»

Η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια «17 κλωστές», μετά το άκρως επιτυχημένο πέρασμα από την Cosmote TV, θα μεταδοθεί και από το Mega. Οι «17 κλωστές» βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη και αφηγούνται μια αληθινή ιστορία μαζικής δολοφονίας που έλαβε χώρα στα Κύθηρα του περασμένου αιώνα, από το 1906 έως το 1909. Το σενάριο υπογράφουν η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και η Κάτια Κισσονέργη.

Από τις 17 Κλωστές

Πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος, ο οποίος υποδύεται έναν νεαρό και φιλήσυχο τσαγκάρη, τον Αντώνη, που από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθεί στο στόχαστρο της τοπικής κοινωνίας όπου ζει, όταν κάποιοι θα τον κατηγορήσουν άδικα ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε μια παντρεμένη πελάτισσά του. Τον πλαισιώνει ένα μεγάλο καστ Ελλήνων ηθοποιών, που απαρτίζεται από τους Αθηνά Τσιλύρα, Θοδωρή Κατσαφάδο, Μαρίνα Ψάλτη, Κώστα Φλωκατούλα, Κώστα Φιλίππογλου, Μάνο Βακούση, Ταξιάρχη Χάνο, Φώτη Θωμαΐδη, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Δήμητρα Σακαλή.

ΕΡΤ

«Η Μαρία που έγινε Κάλλας»

Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» καταγράφει με διεισδυτική ματιά τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα. Η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη. Παίζουν οι Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας), Ελένη Ράντου (Λίτσα, μητέρα της Μαρίας), Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), Demy (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), Αργύρης Πανταζάρας (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας), Μάξιμος Μουμούρης (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος).

Η Μαρία που έγινε Κάλλας

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This