Το Star ξεγυμνώνει την Κυβέρνηση για τις φωτιές!

Must Read

Με μεγάλη ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει μείνει ανοχύρωτο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς οι καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ετών εξαφανίζουν τα δάση που το περιβάλλουν.

Πρόκειται για έναν οικολογικό όλεθρο και τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τις καμένες εκτάσεις, προκαλούν μόνο οργή, θλίψη και απελπισία.

Αυτά αναδεικνύει δύο ημέρες τώρα το Star στο κεντρικό του δελτίο, ξεγυμνώνοντας το κυβερνητικό αφήγημα και καταρρίπτοντας κάθε ισχυρισμό του Μαξίμου.

Η άνευ προηγουμένου καταστροφή της Αττικής άλλωστε, μιλάει από μόνη της.

Ενδεικτικά, από το 2021 έως και το 2023 κάηκαν 501.900 στρέμματα δάσους:

  • 2021- Γεράνεια Όρη, Βαρυμπόμπη, Κερατέα, Βίλια.
    «Μαύρος» απολογισμός: 253.700 στρέμματα έγιναν στάχτη.
  • 2022 – Γλυφάδα, Πεντέλη.
    32.600 στρέμματα έγιναν στάχτη.
  • 2023 – Κουβαράς, Δερβενοχώρια, Πάρνηθα.
    215.600 στρέμματα έγιναν στάχτη.

Η πύρινη πανωλεθρία οδηγεί και σε σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Αττικής, καθώς όταν το οικοσύστημα διαταράσσεται και μάλιστα τόσο επίμονα και βίαια, οι συνέπειες είναι τραγικές και οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου ήδη τις βιώνουν…

Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, όσο δηλαδή η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ασχολείται με την πυροπροστασία και την πρόληψη, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα.

Όσο δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την αναγέννηση του δάσους, όπως σημειώνει το Star (δείτε ΕΔΩ το δελτίο ειδήσεων της 16ης Αυγούστου) το οποίο αναδεικνύει το ότι δεν έχει γίνει τίποτα σχετικό στα καμένα του Λαγονησίου και της Βαρυμπόμπης, τόσο οι άνθρωποι θα υποφέρουν.

Μάλιστα, είναι πάρα πολλοί οι πυρόπληκτοι προηγούμενων πυρκαγιών, που καταγγέλλουν στο Star ότι ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις, ή έχουν πάρει ψίχουλα! Κόντρα στις κυβερνητικές φανφάρες περί «γρήγορων διαδικασιών». Απόλυτη απογύμνωση δηλαδή.

Όσο για την επόμενη μέρα των πυρόπληκτων της πρόσφατης φωτιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και λίγο έλειψε να φτάσει μέχρι το κέντρο της Αθήνας; Οι άνθρωποι προσπαθούν να επιστρέψουν στις καμένες περιουσίες τους και καταγγέλλουν στο Star όλες τις δυσκολίες, όλες τις απουσίες του κρατικού μηχανισμού.

Από τα «βέλη» του καναλιού δεν γλίτωσε ούτε η κυβερνητική αδιαφορία για τη φωτιά που έκαιγε σχεδόν ένα μήνα στον Όρβηλο, με το Star να σχολιάζει ότι έπρεπε να βρέξει για να σβήσει

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This