ΔΕΘ: Αντιδράσεις για τον νέο αποκλεισμό δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου του Μητσοτάκη – Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

Must Read

Η αρνητική παράδοση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τηρήθηκε και στην 88η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονικης, καθώς, όπως συμβαίνει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο πρωθυπουργός, έτσι και φέτος αποκλείστηκαν ΜΜΕ που κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι και φέτος παρατηρήθηκαν αρκετές ηχηρές εξαιρέσεις ΜΜΕ καυτηρίασε σε  σχετική ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του, καθώς η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση παραπέμπει όλο και περισσότερο σε… Βόρεια Κορέα.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Όχι στον αποκλεισμό της υποβολής ερωτήσεων από δημοσιογράφους και ΜΜΕ
Από τον αποκλεισμό υποβολής ερωτήσεων –και παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι εγκαίρως είχαν ζητήσει το λόγο- δεν γλίτωσε ούτε η ΕΡΤ3, η οποία αγνοήθηκε. καθώς και δημοσιογράφοι άλλων Μέσων της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι έδρα της ΔΕΘ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα άλλων ΜΜΕ, στα οποία δεν επετράπη να θέσουν ερωτήσεις, αποτελούν η ιστορική εφημερίδα “Ριζοσπάστης”, με μακρά προσφορά στην Ενημέρωση. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας αγνοήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Χωρίς ανταπόκριση και το αίτημα για ερώτηση που υπέβαλε δημοσιογράφος ο οποίος εκπροσωπούσε την εφημερίδα “ΑΥΓΗ” και το ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ενώ ο λόγος για την υποβολή ερωτήσεων δεν δόθηκε ούτε στις εφημερίδες “Documento”, και “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”.

Το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ επισημαίνει πως τέτοιου είδους πρακτικές είναι ακατανόητες. Οι δημοσιογράφοι, εκπροσωπώντας τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται, προσέρχονται στις συνεντεύξεις Τύπου του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ, με στόχο να κάνουν όσο καλύτερα τη δουλειά τους κι όχι για προσωπικούς ή άλλους λόγους. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος, οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις στην επιλογή ερωτήσεων, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ολόπλευρη ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία και είναι καταδικαστέοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This