Η αμερικανική ExxonMobil μηνύει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αντιδρά στον έκτακτο φόρο που επιβάλλει στις πετρελαϊκές εταιρείες

Must Read

Να μπλοκάρει τον έκτακτο φόρο που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις πετρελαϊκές εταιρείες επιχειρεί η αμερικανική ExxonMobil που προχώρησε σε μήνυση κατά της ΕΕ.

Ο ενεργειακός κολοσσός χαρακτήρισε το μέτρο ως αντιπαραγωγικό και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι υπερβαίνουν την αρμοδιότητά τους. Και όλα αυτά ενώ, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, τον Οκτώβριο η ExxonMobil ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο έκτακτος φόρος 33% για τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο από την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου οι μεγάλες εταιρείες να συμβάλουν στην κρίση, μετά την αύξηση των κερδών τους το 2022.

Η ExxonMobil προχώρησε σε προσφυγή που κατατέθηκε στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, με τον εκπρόσωπό της να δηλώνει «το αν θα επενδύσουμε εδώ εξαρτάται πρωτίστως από το πόσο ελκυστική και παγκοσμίως ανταγωνιστική θα είναι η Ευρώπη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This