Μπορεί η λαγάνα να θεωρείται απαραίτητο συνοδευτικό στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο με τις εξωφρενικές αυξήσεις των τιμών που έχουν παρατηρηθεί, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα το ξανασκεφτούν…
Σύμφωνα με τους αρτοποιούς, οι τιμές των υλικών για την παρασκευή της λαγάνας έχουν απογειωθεί, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αντίκτυπο και στην τιμή της που αγγίζει πλέον τα 5 ευρώ!
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αρτοποιών Αττικής, Παναγιώτη Σαχινίδη, η τιμή της λαγάνας αυξήθηκε 10-15% σε σχέση με πέρσι: «Η τιμή της λαγάνας θα είναι από 3,5 ευρώ έως 4,5 ευρώ, μπορεί να πάει και παραπάνω αν έχει και γέμιση πχ. με ελιά ή με τυρί κτλ.», ανέφερε μιλώντας στον Ant1 και εξήγησε:
«Γιατί είναι ακριβή; Είναι χειροποίητο προϊόν, όλα γίνονται στο χέρι, είναι τριπλά τα μεροκάματα για την παρασκευή του από το βράδυ της Κυριακής, πέρσι το αλεύρι είχε 12 ευρώ το σακί και φέτος έχει 24 ευρώ το σακί» είπε και πρόσθεσε ότι αν ήθελε να βγάλει κέρδος θα είχε διπλασιάσει την τιμή της: «Αν ήθελα να κερδίσω, έπρεπε να την βάλω 8 ευρώ την λαγάνα, αλλά επειδή ζούμε από τον πελάτη μας, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
«Εγώ στο μαγαζί μου, θα την βάλω 4,5 ευρώ την λαγάνα, αλλά δεν ορίζω εγώ τις τιμές σε όλη την αγορά. Έχω κοστολόγιο μεγάλο, έχω ποιότητα, ο κόσμος με τιμάει 35 χρόνια. Πέρσι την είχα 3,5 ευρώ την λαγάνα, αλλά όταν το αλεύρι έχει πάρει αύξηση 100%, πόσο να την χρεώσω; Αν την κόψεις στα 4 κομμάτια την λαγάνα, είναι μεγαλύτερο το βάρος από ότι του ψωμιού» ανέφερε ο κ. Σαχινίδης.
Η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα μας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια και να μοιράζει προεκλογικά επιδόματα-ψίχουλα…