Η αγορά κρέατος έχει πέσει σημαντικά, σχεδόν στο 70%, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των καταναλωτών, ωστόσο, κρούσματα αισχροκέρδειας σε περιοχές όπως η Αθήνα, αλλά ακόμη και η Λάρισα, δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά, αφού το μεγαλύτερο μέρος του κόκκινου κρέατος εισάγεται. Πιο συγκεκριμένα: το 50% του χοιρινού και το 80% του μοσχαρίσιου.
- Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας
Παρ όλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά αυτή τη στιγμή τι αποθέματα υπάρχουν στο εμπόριο και ποιές είναι οι δυνατότητες για αύξηση των εισαγωγών, κυρίως απο ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των ζημιών απο πυρκαγιές και πλημμύρες στο ζωϊκό μας κεφάλαιο.
@newsbreakgr Πεσμένη η αγορά του κρέατος – Φόβοι για κρούσματα αισχροκέρδειας #nikostsiamtsikas #varvakeios #kreas #akriveia #aisxrokerdeia
Για τους καταναλωτές πάντως εκείνο που μετρά είναι πάντα η αναζήτηση του φθηνότερου, ενώ οι κρεοπώλες στις δημοτικές αγορές, φοβούνται οτι η ζ΄τηση σε κρέας θα πέσει ακόμη χαμηλότερα.