To ενδεχόμενο ανατίμησης στο ψωμί εξετάζουν οι αρτοποιοί. Σε μια τέτοια περίπτωση η τιμή της φρατζόλας θα μπορούσε να αυξηθεί ακόμη και 15 λετπά. Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία τους, το κόστος πλέον δεν αντιμετωπίζεται και θα αναγκαστούν να το περάσουν στους καταναλωτές.
Οι αρτοποιοί υποστηρίζουν ότι η αύξηση του λειτουργικού κόστους και της αβεβαιότητας για τυχόν διακυμάνσεις στις τιμές της πρώτης ύλης τούς αναγκάζει να σκεφτούν σοβαρά την ανατίμηση χωρίς, ωστόσο, να το έχουν αποφασίσει.
Το θέμα της ακρίβειας και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με την Ομοσπονδία των Αρτοποιών.