Εντελώς αντίθετη οπτική σε σχέση με τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» δίνουν οι εργαζόμενοι στον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Σύμφωνα με τα στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΥΠΑ πριν από λίγες ημέρες, υποβλήθηκαν πάνω από 40.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 23.875 έλαβαν προέγκριση και οι 9.378 έλαβαν την πολυπόθητη έγκριση. Έχει αρχίσει, δηλαδή, ο νομικός και τεχνικός έλεγχος των ακινήτων, δεσμεύοντας σχεδόν όλο το ποσό που αναλογεί στη ΔΥΠΑ (742.000.000 ευρώ από τα 750.000.000 ευρώ). Όπως καταγγέλλουν, «παρότι γνώριζαν τον αριθμό των αιτήσεων και των προεγκρίσεων, δεν σταμάτησαν να υποδέχονται νέες αιτήσεις, δεν έκλεισαν την πλατφόρμα στον αριθμό των περίπου 12.000 (λογικός αριθμός επιπλέον 2.000 αιτήσεων για να καλύψουν τυχόν μη ολοκληρωμένες πράξεις), με αποτέλεσμα να έχουν λάβει προέγκριση και έγκριση συνολικά 33.253, αριθμός υπερτριπλάσιος του ανώτατου αριθμού δανείων των 10.000.
Για όλους τους δικαιούχους με τις χορηγηθείσες εγκρίσεις (9.378), εάν δεν προλάβουν να ολοκληρώσουν τον τεχνικό και νομικό έλεγχο και δεν τους χορηγηθεί η παράταση, τότε αποδεσμεύεται το εν λόγω ακίνητο και μπορεί να πωληθεί σε άλλο δικαιούχο, σε κάποιον, δηλαδή, από τους έχοντες λάβει την προέγκριση (23.875) ή θα λάβουν την πολυπόθητη προέγκριση στο άμεσο μέλλον. Ανάμεσα στους πολλούς άδικους όρους του προγράμματος, σύμφωνα με τους εργαζομένους στον οργανισμό, ήταν και η προθεσμία να βρουν σπίτι εντός 60 ημερών και να καταθέσουν τον ΑΤΑΚ (Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου), παρότι τα σπίτια που υποχρέωναν τους δικαιούχους να αγοράσουν ήταν παλαιά, άνω των 15 ετών, με προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσεως, που για να επιλυθούν χρονίζουν και απαιτούν και πολλά έξοδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές πωλήσεων των ακινήτων, αφού τα λίγα ακίνητα που ήταν τακτοποιημένα και μπορούσαν άμεσα να πωληθούν ήταν περιζήτητα».