Η πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ και οι καταγγελίες εργαζομένων σε Τουρισμό και Εστίαση

Φόρμουλα για την ακύρωση των κλαδικών συμβάσεων εργασία

Must Read

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΕπισιτισμόΤουρισμό (ΠΟΕΕΤ) ζητά την κατάργηση της πλατφόρμας JOBmatch της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη καταγγέλλει ότι η διασύνδεση επιχειρήσεων με εκείνους που αναζητούν εργασία στον συγκεκριμἐνο τομέα αποτελεί την φόρμουλα για την ακύρωση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ

«Η πλατφόρμα με την ονομασία “JOBmatch” που ενεργοποίησε η ΔΥΠΑ δίνει την δυνατότητα ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο όσο αφορά τον μισθό και ωράριο και έτσι να καταλήγουν σε συμφωνία μέσω ατομικής σύμβασης παρακάμπτοντας την συλλογική σύμβαση, τους θεσμικούς όρους και τα επιδόματα.

Κυβέρνηση και ΔΥΠΑ αποφάσισαν να παρέμβουν στους όρους αμοιβής και εργασίας του Τουρισμού και Επισιτισμού οι οποίοι έχουν ρυθμιστεί με κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που είναι εν ισχύ και έχουν κηρυχθεί και γενικώς υποχρεωτικές από το υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να αποσύρει την εν λόγω πλατφόρμα και αν θέλει επιτέλους να λύσει το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για επαναφορά της χρονικής ισχύος του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα, να επαναφέρει την απονομή του εφάπαξ στην 20ετία, να χορηγήσει το επίδομα μητρότητας και στις εποχικά εργαζόμενες και να στελεχώσει επιτέλους τον ΣΕΠΕ, ώστε να εποπτεύεται η εφαρμογή των ΚΣΣΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This