Ακριβό μου….ψωμί! Οι αυξήσεις στην ενέργεια προκαλούν «πονοκέφαλο» στα αρτοποιεία

Εκτιμήσεις για αυξήσεις στις τιμές - Οι υπεύθυνοι του κλάδου περιμένουν την παρέμβαση της Πολιτείας

Must Read

«Πονοκέφαλο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις για τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, που θα κυμαίνονται για τον Ιούνιο από 11% έως και 70%.

Η «φωτιά» στον πληθωρισμό και το «τσουνάμι» των αυξήσεων στην ενέργεια βάζει στην πρώτη γραμμή κινδύνου τα αρτοποιεία. Μάλιστα, οι επαγγελματίες της αγοράς εκτιμούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα προβλέπονται αυξήσεις στο ψωμί ως «απόρροια» των ανατιμήσεων με τις οποίες έρχονται «αντιμέτωποι» οι αρτοπώλες, τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στο κομμάτι της ενέργειας.

«Κάθε νέα επιβάρυνση που έρχεται αξιολογείται εξατομικευμένα από κάθε επιχείρηση η οποία θα προβεί σε ανάλογες ενέργειες σύμφωνα με την αύξηση του κόστους λειτουργίας τους», ανέφερε στο OPEN o Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες της αγοράς εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την ανήφορα που έχουν πάρει οι τιμές και δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν το κόστος. «Αν έχουμε μια γενική αύξηση τιμών σε πρώτες ύλες και στην ενέργεια θα αναγκαστούμε να δούμε και εμείς πως θα επιβιώσουμε», επισημαίνει στο OPEN ο αρτοποιός Αναστάσιος Βαζάκας, ενώ από την πλευρά του, ο ζαχαροπλάστης Σπύρος Αποστόλου συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε το κόστος γιατί για να γίνει αυτό πρέπει να κλείσουμε τα ψυγεία. Κι αυτή την εποχή δεν γίνεται».

«Περιμένουμε την παρέμβαση της πολιτείας»

Το περασμένο Απρίλιο για πρώτη φορά ο πληθωρισμός στο ψωμί ήταν ελαφρώς αρνητικός, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2023 όταν οι αυξήσεις ήταν διψήφιες. Ωστόσο το νέο ράλι στο ρεύμα απειλεί με εκτόξευση την τιμή στο ψωμί.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι επίπτωση θα έχει αυτή η αύξηση στο κόστος παραγωγής και λειτουργίας των καταστημάτων. Περιμένουμε εδώ την παρέμβαση της πολιτείας αν έχουμε πάλι κάποιες σημαντικές αυξήσεις», εξήγησε τέλος, ο Πρόεδρος Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This