Συμφωνία για παραγωγή ρυμουλκών στα ναυπηγεία με στόχο την ασφάλεια στα λιμάνια

Υπεγράφη στο πλαίσιο της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια» 2024

Must Read

Προχώρησε το θέμα της υπογραφής συμφωνιών που αφορούν την ασφάλεια στα λιμάνια και της έναρξης γραμμής παραγωγής για ρυμουλκά στα δύο ναυπηγεία του ομίλου της ONEX. Τα ντιλ υπεγράφησαν στο περιθώριο της ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων.

Η πρώτη συμφωνία αφορά την συνεργασία της μεγαλύτερης εταιρείας ναυπηγικής σχεδίασης ρυμουλκών στον κόσμο Robert Allan με τον όμιλο της ONEX, σχετικά με τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ναυπήγηση συγκεκριμένης σειράς ρυμουλκών στην Ελλάδα από τις δύο ελληνικές ναυπηγικές γιάρδες του ομίλου.

Η δεύτερη αφορά την υπογραφή της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων με την Ένωση Λιμένος Ελλάδος, με στόχο την δέσμευση και των δύο φορέων, να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν τα ναυπηγεία αλλά και τα λιμάνια, με απώτερο στόχο την μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και διευθύνων σύμβουλος της ONEX Πάνος Ξενοκώστας, πριν τις τζίφρες, αναφερόμενος στο ναυπηγικό πρόγραμμα των ρυμουλκών και την γραμμή παραγωγής που προανήγγειλε είπε ότι «στόχος είναι η ναυπήγηση 30 σκαφών ρυμούλκησης, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 20 να έχουν παραδοθεί έως τέλος του 2026».

Ο κ. Ξενοκώστας ευχαρίστησε το υπουργείο Ναυτιλίας για την συμβολή στην διαδικασία διαμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου για τα ελληνικά ναυπηγεία, υπογραμμίζοντας ότι «είναι αρωγός για ό,τι γίνεται στις ελληνικές ναυπηγικές γιάρδες, λύνοντας γόρδιους δεσμούς και βοηθώντας στα επόμενα βήματα». Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, αναφερόμενος στις σχετικές συμφωνίες, είπε ότι «τα συγκεκριμένα ναυπηγεία θα κατασκευάσουν υπερσύγχρονα ρυμουλκά που θα αυξήσουν και θα βελτιώσουν την ασφάλεια στα ελληνικά λιμάνια. Η Τεχνολογία των πλοίων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο Θέλουμε μεγαλύτερη ασφάλεια σε επίπεδο ρυμουλκών. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να ξεκινήσουν τα δύο ναυπηγεία μια γραμμή παραγωγής καθώς με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν και στο μέλλον να έχουν εξαγωγική δραστηριότητα κάτι που θα ενδυναμώσει τη ναυπηγική βιομηχανία και την ελληνική οικονομία ταυτόχρονα», είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ Αθανάσιος Λιάγκος, είπε πως «με το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη με την Ένωση των Ελληνικών Ναυπηγείων στο περιθώριο της ναυτιλιακής έκθεσης θα δημιουργήσει πέρα από τον εκσυγχρονισμό των υποδομών τους τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα λιμάνια μας πρέπει να είναι ασφαλή και να έχουν σωστές υποδομές αλλά και ρυμουλκά πλοία σύγχρονων προδιαγραφών προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες αντάξιες με άλλα λιμάνια του κόσμου». Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό το γεγονός ότι τα ρυμουλκά θα κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This