Κατήφορος δίχως τέλος!

Must Read

Σχόλιο του οικονομολόγου και αντιπροέδρου της Βουλής Βασίλη Βιλιάρδου για την ελληνική οικονομία και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία χαρακτηρίζει ως «κυβέρνηση του οικονομικού και εθνικού μας κατήφορου».

«Είναι ξεκάθαρο πως ο οικονομικός και εθνικός κατήφορος της χώρας μας συνεχίζεται επιταχυνόμενος», επισημαίνει χαρακτηριστικά και διόλου αισιόδοξα…

  • Αναλυτικά:

Ως οικονομολόγος, η ευθύνη μου είναι να ελέγχω την κυβέρνηση, όσον αφορά την οικονομική της πολιτική – όπου τονίζω συνεχώς ότι, η χώρα μας βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, με όλους τους οικονομικούς μας δείκτες στο βαθύ κόκκινο. Μοναδική εξαίρεση ο ρυθμός ανάπτυξης που είναι θετικός – αν και δεν οφείλεται σε τίποτα άλλο, αλλά απλά και μόνο στα 50 δις € με δανεικά, με τα οποία στηρίχθηκε η κατανάλωση κυρίως.

Εάν θεωρεί κανείς εδώ επίτευγμα τη σπατάλη 50 δις € δανεικών που αυξάνουν το χρέος ως ελλείμματα (=ζημίες), για εξασφαλισθεί ένας ισχνός ρυθμός ανάπτυξης, θα πρόκειται μάλλον για οικονομικά αναλφάβητο – ενώ ο μοναδικός άλλος θετικός οικονομικός δείκτης είναι η μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, κυρίως όμως λόγω του πληθωρισμού.

Εάν θεωρεί κανείς επίτευγμα αυτή τη μείωση, έχουμε άλλη άποψη – αφού ο πληθωρισμός που οφείλεται κυρίως στην αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων και των καρτέλ, καθώς επίσης στην απληστία των τραπεζών, εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο τους Έλληνες που επί πλέον υπερφορολογούνται, μέσω της διατήρησης των ίδιων συντελεστών, όπως του ΦΠΑ, στις αυξημένες τιμές.

Οι Έλληνες ληστεύονται επίσης από τους φόρους των καυσίμων και των ακινήτων που, μεταξύ άλλων, έχουν εκτοξεύσει τα ενοίκια στα ύψη – ενώ είναι ενοχλητικό το ότι δεν καταλαβαίνουν πως η αύξηση του κατώτατου μισθού εκ μέρους της κυβέρνησης, ήταν
(α) ένα μέτρο με τις τσέπες των επιχειρήσεων,
(β) αύξησε τις εισφορές προς όφελος του δημοσίου και
(γ) αύξησε το «χαράτσι» των ελευθέρων επαγγελματιών, τον τεκμαρτό φόρο δηλαδή αυθαίρετης κερδοφορίας (με την επίκληση της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, σαν να απευθύνονται σε καθυστερημένους Πολίτες), αφού είναι συνάρτηση του κατώτατου μισθού.

Δεν μπορεί πάντως να μη βλέπει κανείς πως μέσα στα 4 τελευταία χρόνια που κυβερνάει η ΝΔ, το δημόσιο χρέος μας αυξήθηκε κατά 50,5 δις € – χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κρυφό χρέος των 25 δις € παγωμένων τόκων του ESM που θα εμφανισθούν ξαφνικά το 2033, μαζί με την εξυπηρέτηση χρεολυσίων 96 περίπου δις €, συν τα άλλα κρυφά χρέη, όπως οι κρατικές εγγυήσεις και τα μελλοντικά ελλείμματα του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Δεν μπορεί να μην καταλαβαίνει πως τα προβλήματα εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα το 2026,27 και 28, όπου θα υπερδιπλασιαστούν οι πληρωμές, όταν θα έχουμε ταυτόχρονα ξεπουλήσει τα πάντα, θα είναι τεράστια.

Δεν μπορεί να μη διαπιστώνει πως η βία της καθημερινότητας που εισήγαγαν οι κυβερνήσεις στις ζωές των Πολιτών, εννοώντας εδώ τη θανατηφόρα ακρίβεια, τους εξευτελιστικούς μισθούς, το υπέρογκο κόστος διαβίωσης, την αδυναμία των νέων να δημιουργήσουν οικογένεια, τη μετανάστευση τους για να επιβιώσουν, τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους κοκ., είναι το μεγαλύτερο μαρτύριο τους – αυτό που προκαλεί τελικά τις άλλες εκφράσεις βίας, όπως των ανηλίκων κλπ. που έχουν γίνει συνηθισμένα γεγονότα στην πατρίδα μας.

Κλείνοντας, είναι ξεκάθαρο πως ο οικονομικός και εθνικός κατήφορος της χώρας μας συνεχίζεται επιταχυνόμενος – όσο και αν μας στενοχωρεί κάτι τέτοιο. Σύμφωνα πάντως με τον πρωθυπουργό, «ένα κακό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές δεν θα δημιουργούσε πολιτική αστάθεια, ούτε θα μας οδηγούσε σε εθνικές εκλογές – θα δυσκόλευε όμως τις μεταρρυθμίσεις μας».

Με τη λέξη «μεταρρυθμίσεις» όμως εννοεί το χαράτσι των ελευθέρων επαγγελματιών, το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών, τη μη προστασία της πρώτης κατοικίας, το γάμο των ομοφυλοφίλων, τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών κοκ. – καθώς επίσης την εθνική πολιτική της δουλοπρεπούς υποταγής, των υποκλίσεων και της διεθνούς επαιτείας.

Επομένως, ασφαλώς θα ήταν καλύτερο ένα κακό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές για τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη – για να σταματήσουν αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» και να δοθεί τουλάχιστον ένα μάθημα στην κυβέρνηση του οικονομικού και εθνικού μας κατήφορου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This