Κάθετη πτώση για ευρώ και ομόλογα μετά τις ευρωεκλογές

Επηρέασε και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Γαλλία

Must Read

Πώς κυμάνθηκε η αγορά… Mε πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης και υποχώρηση του ευρώ, «αντέδρασαν» οι διεθνείς αγορές σήμερα, στα αποτελέσματα των χθεσινών Ευρωεκλογών.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η άνοδος των δεξιών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνδυασμό με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Γαλλία (σσ δεύτερη σε μέγεθος οικονομία της Ευρωζώνης) εντείνουν εντός είδους πολιτική αβεβαιότητα με επικείμενες αλλαγές και ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το επενδυτικό πεδίο. Ενδεικτική του αρνητικού κλίματος ήταν η υποχώρηση των τιμών των ομολόγων σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης, καθώς και οι πιέσεις που δέχθηκε το ευρώ. Με αποτέλεσμα να υποχωρήσει έναντι του δολαρίου έως και κατά 0,55% στα 1,0741 δολ.
Ανάλογα κινήθηκε και η ελληνική δευτερογενής αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της, όπου καταγράφηκαν συναλλαγές 91 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 12 αφορούσαν εντολές αγοράς.
Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 3,73% από το 3,63% που έκλεισε χθες, έναντι 2,67 % του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με συνέπεια το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,06%. Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0754 δολ. από το επίπεδο των 1,0782 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This