Τιμολόγια ρεύματος: Οι φθηνότερες επιλογές για το καλοκαίρι

Ποιο χρώμα αναδεικνύεται ως πιο συμφέρουσα λύση

Must Read

Έξι μήνες συμπληρώνουν τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος και ενώ μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο συνέφερε το πράσινο οι φόβοι ότι θα είναι ακριβότερο από το μπλέ (σταθερό) εντείνονται και το κίτρινο (κυμαινόμενο) φαίνεται να αναδεικνύεται ως η πιο συμφέρουσα λύση για τους οικιακούς καταναλωτές.




 

Οι τιμές, οι οποίες προκύπτουν με βάση το εργαλείο σύγκρισης των τιμολογίων ρεύματος της Ρυθμιστικής Αρχής (ΡΑΑΕΥ) για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου, είναι οι ακόλουθες:

Κίτρινο: Από 0,08 ως 0,17/κιλοβατώρα
Πράσινο: Από 0,08 λεπτά ως 0,20/κιλοβατώρα
Μπλε: 0,9 ως 0,36/ κιλοβατώρα

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν φόβοι πως στο επόμενο διάστημα το πράσινο τιμολόγιο θα είναι ακριβότερο από το μπλε (σταθερό) τιμολόγιο.

 

Τέλος, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, αναμένονται νέες αυξήσεις στην τιμή λιανικής του ρεύματος τον Ιούλιο ως αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης ρεύματος λόγω της άφιξης εκατομμυρίων τουριστών στη χώρα μας, της αδυναμίας αποθήκευσης ενέργειας από τις ανανεώσιμες πηγές, της ανόδου στη χονδρική αγορά ρεύματος, αλλά και των αυξημένων διεθνών τιμών φυσικού αερίου.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This