Eυρώπη – εισαγωγές: Προσωρινοί δασμοί ως 38% σε κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα

Αναμένονται αντίμετρα

Must Read

Νέα μέτρα και… αντίμετρα! Ειδικότερα, προσωρινοί δασμοί της ΕΕ έως και 38,1% σε εισαγόμενα, κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 4 Ιουλίου, καθώς οι Βρυξέλλες διεξάγουν έρευνα για υπερβολικές και αθέμιτες επιδοτήσεις από το Πεκίνο σε κινεζικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτροκίνητων οχημάτων!

Η Κίνα έχει ζητήσει από την ΕΕ να ματαιώσει την επιβολή των δασμών, εκφράζοντας προθυμία διαπραγμάτευσης. Το Πεκίνο δεν θέλει εμπλοκήσε άλλον έναν πόλεμο δασμών, ενώ ακόμη υφίσταται συνέπειες από τους αμερικανικούς δασμούς στα προϊόντα, αλλά σημειώνει ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατεύσει τις κινεζικές εταιρείες. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες έπειτα από τηλεφωνική επαφή ανάμεσα στον Επίτροπο της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον Κινέζο υπουργό Εμπορίου Γουάνγκ Γουεντάο κατά την διάρκεια επίσκεψης στην Κίνα του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Το καλύτερο αποτέλεσμα των συνομιλιών είναι η ΕΕ να ακυρώσει την απόφασή της για δασμούς πριν από την 4η Ιουλίου, ανέφερε η κινεζική εφημερίδα Global Times, επικαλούμενη παρατηρητές. «Οι ολοένα και πιο προστατευτικές κινήσεις της ΕΕ θα πυροδοτήσουν αντίμετρα από την Κίνα», πρόσθεσε η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι μια κλιμάκωση των εμπορικών τριβών μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα που θα είναι επιζήμια και για τις δύο πλευρές. Οι δασμοί αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου κατά την ολοκλήρωση της έρευνας της ΕΕ για αθέμιτες επιδοτήσεις. Η Κίνα έχει απορρίψει τις κατηγορίες για αθέμιτες επιδοτήσεις, λέγοντας ότι η ανάπτυξη της βιομηχανίας της ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το αποτέλεσμα πλεονεκτημάτων στην τεχνολογία, την αγορά και τις αλυσίδες εφοδιασμού της βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This