«Φωτιά» οι τιμές σε καρπούζια και πεπόνια – Αυξήσεις έως 390% από το χωράφι στο ράφι

Must Read

Σε είδος…πολυτελείας έχουν μετατραπεί τα καρπούζια και τα πεπόνια για τους καταναλωτές, αφού οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη, την ώρα που η ακρίβεια αποτελεί μάστιγα για τα ελληνικά νοικοκυριά. Τα παράπονα είναι έντονα το τελευταίο διάστημα με αρκετούς να υποστηρίζουν πως το κιλό έχει φτάσει να πωλείται 1 ευρώ!

«Παλιότερα αγοράζαμε ολόκληρο το καρπούζι. Φέτος παίρνουμε το μισό, διότι η τιμή του δεν “αντέχεται”», δήλωσε χαρακτηριστικά μία γυναίκα σε κάμερα τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με παραγωγούς από την Αχαΐα, το καρπούζι φεύγει από το χωράφι στην τιμή των 0,20 έως 0,25 ευρώ. Φτάνει στην κεντρική αγορά της Αθήνας στα 0,55 ευρώ και πωλείται στη λαϊκή αγορά στην τιμή των 0,80 ευρώ, στα σούπερ μάρκετ έως 0,70 ευρώ και στο μανάβικο έως 0,98 ευρώ. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται αύξηση από το χωράφι έως 390% ανά κιλό. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές φέτος αγοράζουν το καρπούζι ανά κιλό, με αυξήσεις που αγγίζουν το 33%.

Ακόμη μεγαλύτερη απόκλιση τιμής από το χωράφι έως το ράφι παρουσιάζεται στα πεπόνια, αφού φεύγουν από το χωράφι στα 0,50 – 0,55 ευρώ/κιλό, φτάνουν στην κεντρική αγορά της Αθήνας στο 1,20 ευρώ ενώ στη λαϊκή αγορά πωλείται έως 1,68 ευρώ, στο σούπερ μάρκετ έως 2,30 ευρώ και στο μανάβικο έως 2,69 ευρώ. Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε αύξηση από το χωράφι που φτάνει έως το 438%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This