«Λουκέτο» από την ΑΑΔΕ σε beach bar – Αποδείχθηκαν φορολογικές παραβάσεις

Ο επιχειρηματίας διατηρούσε στο παρελθόν κι άλλο κατάστημα στην ίδια διεύθυνση, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις

Must Read

«Λουκέτο» για δύο ημέρες επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε beach bar, στην Κυπαρισσία, λόγω φορολογικών παραβάσεων. Πρόκειται για επιχείρηση που ξεκίνησε την λειτουργία της, στις 15 Μαΐου του 2023.

Κλιμάκια πραγματοποίησαν έλεγχο έχοντας στη διάθεσή τους το σύγχρονο εργαλείο, Έλεγχος-live, που τους παρέχει πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ των επιχειρήσεων, από όπου και αν βρίσκονται, και, σε συνδυασμό με τον επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν πως τα παραστατικά εσόδων εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές, για τις οποίες είχε δηλωθεί η παύση της λειτουργίας τους, με δήλωση αυτοπαράδοσης.

Παρά το γεγονός αυτό, συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, εκδίδοντας αποδείξεις. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις μηχανές δεν διαβίβαζε τα δεδομένα στο e-send από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ η επιχείρηση δεν διέθετε ενεργό POS. Τέλος, από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ.

Στο beach bar επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο, αλλά και πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του ΦΠΑ, που εισπράχθηκε, αλλά δεν αποδόθηκε, και 1000 ευρώ για τη μη δήλωση των μηχανών στην ΑΑΔΕ). Παράλληλα, τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος μηνών, ώστε να καταγραφεί η φορολογική της συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το beach bar ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος παλαιότερα λειτουργούσε στην ίδια διεύθυνση άλλο κατάστημα. Μάλιστα, είχε ελεγχθεί και τότε και είχαν διαπιστωθεί πάλι φορολογικές παραβάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This