Προσυμπληρωμένη δήλωση για 6 στους 10 μισθωτούς

Must Read

Νέες πληροφορίες σχετικά με την αυτοματοποιημένη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για πάνω από 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενους, κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους, έδωσε η ΑΑΔΕ. Μέχρι σήμερα, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα συστήματα της ΑΑΔΕ, σε σύνολο 1.232.538 δηλώσεων (1.429.670 φορολογούμενοι), για τους οποίους έγινε προεκκαθάριση της δήλωσής τους, έχουν υποβάλει δηλώσεις 852.500 φορολογούμενοι.

Περαιτέρω, όπως είχε επισημανθεί, οι φορολογούμενοι που έχουν επιλεγεί για τη διαδικασία της αυτόματης υποβολής της δήλωσης από την ΑΑΔΕ, καθώς και όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, θα ενημερώνονται σε εβδομαδιαία βάση μέσω e-mail και στη θυρίδα τους στο myAADE και το myAADEapp για μεταβολές των στοιχείων που η ΑΑΔΕ έχει λάβει για αυτούς από τρίτους φορείς (π.χ. εργοδότες, πιστωτικά ιδρύματα), ώστε να μπορούν να ελέγξουν εάν μεταβάλλεται η φορολογική τους υποχρέωση και να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες.

Μέχρι στιγμής έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση 22.730 φορολογούμενοι, των οποίων τα στοιχεία μεταβλήθηκαν μετά την αρχική προεκκάθαριση, δεν έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής δήλωση οι ίδιοι και χρειάζεται να ελέγξουν το αποτέλεσμα της νέας προεκκαθάρισης. Επίσης, 8.036 φορολογούμενοι που, λόγω νεότερων στοιχείων που προέκυψαν γι’ αυτούς (π.χ. μεταβολή φορολογικής κατοικίας ή οικογενειακής κατάστασης, υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για το 2022, που επηρεάζει την προεκκαθάριση για το 2023, κ.ά.), χρειάζεται πλέον να υποβάλουν οι ίδιοι τη δήλωσή τους.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This