Ηλεκτρικό ρεύμα: Γιατί «τσίμπησαν» οι λογαριασμοί τον μήνα Ιούλιο – Αυξήσεις μέχρι και 20%

Τα πιο φθηνά τιμολόγια ρεύματος της αγοράς

Must Read

Δεύτερος συνεχόμενος μήνας αυξήσεων για την πλειοψηφία των παρόχων ενέργειας ο μήνας Ιούλιος! H ΔΕΗ ανακοίνωσε, χθες, πρώτη από τους παρόχους, τις τιμές για το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος έχοντας για μια άλλη φορά δώσει σημαντική έκπτωση ώστε να “μαζέψει” τις τιμές, που λόγω των τάσεων στη χονδρεμπορική αγορά, αναμένονταν αυξημένες στη λιανική αγορά.




 

Σημειώνεται ότι ή άνοδος της μέσης χονδρικής τιμής Ιουνίου, ξεπέρασε σε ποσοστό το 20%. Σε απόλυτες τιμές ήταν στα 98,89 ευρώ ανά MWh από 81,08 ευρώ του Μαΐου και τα 60,11 ευρώ ανά MWh του Απριλίου.

Ουσιαστικά, λίγο πιο κάτω από τις χρεώσεις του Ιανουαρίου θα πληρώσουν τον Ιούλιο οι πελάτες της ΔΕΗ, καθώς η εταιρεία για δεύτερο μήνα “μάζεψε” σημαντικό μέρος από την αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής τον περασμένο μήνα.

Έτσι, η ΔΕΗ που δίνει τον τόνο, από 18,15 λεπτά,  με την έκπτωση 31%, η χρέωση του πράσινου τιμολογίου της εταιρείας για τον Ιούλιο διαμορφώνεται στα 13,557 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, μια αύξηση, δηλαδή, 14% έναντι του προηγούμενου μήνα. (Γ1/Γ1Ν Οικιακό)

Η εταιρεία επίσης στο ίδιο τιμολόγιο για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρων ανακοίνωσε για τον Ιούλιο τη χρέωση στα 14,385 λεπτά.  Η νυχτερινή χρέωση για τον Ιούλιο είναι στα 11,418 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Επίσης, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας έδωσε τιμή στα 13,99 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας, από 12,854 λεπτά ανά κιλοβατώρα τον Ιούνιο.

Επίσης με βάση τις σταδιακές ανακοινώσεις των άλλων προμηθευτών και τα δεοδμένα πιου αναγράφονται στον ειδικό ιστότοπο της ΡΑΕΕΥ (https://invoices.rae.gr/oikiako/) για τα πράσινα τιμολόγια, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

Protergia: ‘Εδωσε τιμή στα 15,99 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούλιο από 16,4 λεπτά /κιλοβατώρα που ήταν τον Ιούνιο με έκπτωση συνέπειας.

NRG: Έδωσε τιμή στα 17,13  λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούλιο (με την οριζόντια έκπτωση και την έκπτωση συνέπειας) από 13,35 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούνιο.

Εlpedison: Έδωσε τιμή στα 14,8 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούλιο από 15,48 λεπτά/κιλοβατώρα του Ιουνίου για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες και 18,8 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούλιο από 17,98 λεπτά/ κιλοβατώρα του Ιουνίου για τις επόμενες κιλοβατώρες.

ΕΛΙΝ: ‘Εδωσε τιμή στα 16,637 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούλιο από 14,8 λεπτά/ κιλοβατώρα τον Ιούνιο και από 9,5 λεπτά/κιλοβατώρα το Μάιο.

ΗΡΩΝ:  ‘Εδωσε τιμή στα 15,87 λεπτά/κιλοβατώρα από 16,3 λεπτά/ κιλοβατώρα τον Ιούνιο και από 10,11 λεπτά/κιλοβατώρα στο πράσινο τιμολόγιο Μαϊου. Η εταιρεία αύξησε την έκπτωση συνέπειας στο 35%.

Volton: Έδωσε τιμή στα 15,88 λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούλιο με αρχική έκπτωση 10% και έκπτωση συνέπειας 33%, από 12,92 λεπτά/κιλοβατώρα που ήταν τον Ιούνιο.

Ζενίθ: ‘Εδωσε τιμή στα 20,52  λεπτά/κιλοβατώρα τον Ιούλιο από 16,9 λεπτά /κιλοβατώρα που ήταν τον Ιούνιο.

Solar Energy: Έδωσε τιμή 17,47 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και μηνιαίο πάγιο 5 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This