Εξοργίζει η χοντροπετσιά τους: «Ένας από τους δικαιότερος φόρους» ο ΕΝΦΙΑ για τον Στουρνάρα!

«Ήταν από τα πολύ σωστά μέτρα και πολύ σωστά παρέμεινε»

Must Read

Η απόλυτη αδιαφορία των κυβερνόντων για τα όσα τραβάει ο ελληνικός λαός αποτυπώνεται στα όσα ανερυθρίαστα δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΕΝΦΙΑ «πολύ δίκαιο φόρο», προκαλώντας την οργή, δικαίως, όσων τον άκουσαν.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε:

«Κακώς δεν υπήρχε και ήταν ένας από τους λόγους που μπήκαμε σε κρίση. Ο φόρος ακινήτων θεωρείται ένας από τους δικαιότερος φόρους και στην Ελλάδα είναι ακόμα δικαιότερος. Διότι, επειδή ακριβώς υπάρχει μεγάλη παραοικονομία, ένα μέρος της παραοικονομίας παροχετεύεται στην αγορά ακινήτων. Άρα λοιπόν, το να επιβάλεις φόρο στα ακίνητα είναι ένας δίκαιος φόρος. Ήταν από τα πολύ σωστά μέτρα και πολύ σωστά παρέμεινε. Ο φόρος στα ακίνητα είναι ένας πολύ δίκαιος φόρος και υπάρχει παντού σε όλο τον κόσμο».

Δηλαδή για τον Στουρνάρα και τους ομοίους του είναι πολύ λογικό να πληρώνει ο Έλληνας κάθε χρόνο χαράτσι για το σπίτι του! Και ας ήταν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έσκιζαν τα ιμάτιά τους για τον άδικο ΕΝΦΙΑ, διαβεβαιώνοντάς μας πως θα τον καταργήσουν!

Αλλά όπως λέει και ο λαός μας, «ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον νιώθει»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Είναι αδιανόητο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να μη γνωρίζει ότι αυτός ο νόμος για τον ΕΜΦΙΑ είναι αντισυνταγματικος άρα παράνομος. ΤΟΥ θυμίζω του κυρίου αυτού για να πληρώσει φόρο ο πολίτης πρέπει να εισπράττει. Πως να πληρώσει όταν του έχει κόψει το μισθό κατά 50 τις εκατό απ το 2011 και μέχρι σήμερα στη σύνταξη του ; Νομίζω ότι αυτός ο(κυριος) είναι και ζει εκτός πραγματικοτητας εκποσωπει την ολιγαρχία αυτούς που τον έχουν τοποθετήσει για να εξυπηρετεί να συμφέροντα τους θα του θυμίσω κάτι όμως τον Τσαουσέσκου τον θυμάται;

    • Υπαλληλάκι του Rotsild,είναι τι περιμένετε να πει. Στην τράπεζα ελλάδος δουλεύει που ανήκει στο Rόtsild. But I
      Να τον χαίρομαι στη….

  2. Στην πολυκατοικια που διαμενω, υπαρχουν δυο διαμερισματα που δεν κατοικουνται:
    Το πρωτο ενος ελληνος μεταναστου στις ΗΠΑ, ο οποιος δεν κατοικησε ποτε , απο το 1975 στο διαμερισμα.
    Υπολογιζω να μην εχει ποτε πληρωσει ΕΝΦΙΑ.
    Το δευτερο εχει κληρονομησει, απο θανοντα Ελληνα, αλλοδαπος απο χωρα της Μ.Ανατολης, προ 20ετιας και ο οποιος εχει μεταναστευσει σε χωρα της Δυτικης Ευρωπης. Ειμαι βεβαιος οτι, ουτε αυτος πρεπει να εχει ποτέ πληρωσει ΕΝΦΙΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This