Δίχως τέλος οι ανατιμήσεις και στα ψάρια: «Φωτιά» η τιμή του γαύρου και της σαρδέλας – Τι λένε οι ψαράδες

Οι λόγοι για τους οποίους οι τιμές καταγράφουν ρεκόρ το 2024

Must Read

Την ώρα που η ακρίβεια αποτελεί μάστιγα για τα ελληνικά νοικοκυριά κι ενώ οι ανατιμήσεις έχουν «γονατίσει» τους καταναλωτές, που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, φαίνεται πως οι τιμές των ψαριών έχουν πάρει «φωτιά»!

Ειδικότερα, οι τιμές στα ψιλόψαρα για το 2024 καταγράψουν ρεκόρ, σύμφωνα με τους ψαράδες και τους εμπόρους, με συνέπεια ο γαύρος, η σαρδέλα και η γόπα να μετατραπούν σε…είδος πολυτελείας. «Με τιμή 22,60 το κιλό στον γαύρο και 9,80 το κιλό στην σαρδέλα, οι καταναλωτές θα προτιμήσουν να στραφούν στην αγορά κρέατος», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του κλάδου.

Μάλιστα, η απόκλιση στις τιμές γαύρου και σαρδέλας είναι μεγάλη σε σύγκριση με το 2023, αφού η τιμή της σαρδέλας στους πάγκους των συνοικιακών ιχθυοπωλείων, αλλά και της αγοράς του καταναλωτή, ανέρχεται, πλέον, στα 10 με 12 ευρώ, ενώ πέρυσι οι καταναλωτές πλήρωναν γύρω 5-6 ευρώ για το κιλό. Την ίδια στιγμή, η τιμή στον γαύρο ανέρχεται στα 8 με 9 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι κυμαινόταν από 4 έως 5 ευρώ το κιλό.

Έμποροι και ψαράδες ισχυρίζονται, ότι η άνοδος στις τιμές των ψαριών οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και στη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα ψιλόψαρα στα νησιά, εν μέσω της τουριστικής σεζόν.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η τιμή του γαύρου έχει ξεπεράσει την τιμή της τσιπούρας ιχθυοπωλείου, ενώ της σαρδέλας είναι ίδια με το φαγκρί ιχθυοτροφείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΑΦΉΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΤΑ ΦΆΝΕ ΜΌΝΟΙ ΤΟΥΣ ΦΆΤΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ ΠΧ ΆΣΕ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΆΝΟΥΝ. ΜΑΚΡΥΆ ΑΠΌ ΠΑΓΚΟΥΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This