Απανωτές δικαστικές ήττες των servicers

Η ασύδοτη συμπεριφορά των εταιριών διαχείρισης δανείων το προηγούμενο χρονικό διάστημα τους έχει γυρίσει «μπούμερανγκ» τους τελευταίους μήνες

Must Read

Το μεγάλο «πάρτι» που έστησαν τα ξένα funds και οι servicers (με την αμέριστη ανοχή της κυβέρνησης) στη χώρα μας φαίνεται ότι διαλύεται σταδιακά, καθώς οι εταιρίες διαχείρισης δανείων φαίνεται πως δεν είχαν λογαριάσει πολλές παραμέτρους. Η ασύδοτη συμπεριφορά τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που τους ανάγκασε να προχωρούν δημόσια σε δικαιολογίες του τύπου «οι πλειστηριασμοί αποτελούν την έσχατη λύση», τους έχει γυρίσει «μπούμερανγκ» τους τελευταίους μήνες.

Χιλιάδες δανειολήπτες παραμένουν εξαφανισμένοι από τα αρχεία των servicers, καθώς τα προσωπικά στους στοιχεία δεν είναι ακριβή, με αποτέλεσμα οι εταιρίες διαχείρισης δανείων να μην μπορούν να τους εντοπίσουν. Οι ίδιες μιλούν για ανάγκη επικοινωνίας με τους δανειολήπτες, προκειμένου να καταλήξουν σε κάποια ρύθμιση, ωστόσο αυτό που αποκρύπτουν είναι πως, με βάση τον πρόσφατο νόμο που έφερε το Υπουργείο Οικονομικών, οι συγκεκριμένες εταιρίες μπορούν να ζητήσουν προκαταβολή 10% επί του υπόλοιπου δανείου από τους δανειολήπτες, προκειμένου να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός και αποδεχθούν μια ρύθμιση!

Η αγωνία τους, δηλαδή, είναι να εισπράξουν τις προκαταβολές, ώστε να ρυθμιστούν τα δάνεια τα οποία έχουν πουληθεί από τις τράπεζες αντί εξευτελιστικών ποσών, και μόλις γίνουν ενήμερα να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο του «πάρτι», το οποίο προβλέπει την πώλησή τους πίσω στις τράπεζες σε υψηλότερες τιμές απ’ ό,τι τα αγόρασαν.

Ζητούν αποδείξεις

Ωστόσο, ο… πονοκέφαλος για τους servicers δεν σταματά εκεί, καθώς έχουν αρχίσει να χάνουν πολλές υποθέσεις και στα δικαστήρια, τα οποία ζητούν από τις εν λόγω εταιρίες όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν πώς έφθασαν σήμερα να διαχειρίζονται ένα δάνειο και ποιο fund το έχει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό του και τους έχει αναθέσει την εντολή διαχείρισης.

Το παραπάνω θέμα έχει προκύψει από τα… ταξίδια που κάνουν πολλά «κόκκινα» δάνεια ανάμεσα στο τρίγωνο τραπεζών – funds – servicers. Συγκεκριμένα, πολλά δάνεια τιτλοποιήθηκαν από τις τράπεζες και πουλήθηκαν μαζικά στα ξένα funds, τα οποία με τη σειρά τους δόθηκαν προς διαχείριση στους servicers. Εκεί ακριβώς «κόλλησε» και ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης που επέτρεπε στους servicers να διενεργούν και πλειστηριασμούς.

Ωστόσο, η Δικαιοσύνη δεν είναι Υπουργείο Οικονομικών και, τηρώντας το γράμμα του νόμου, δεν κάνει τα στραβά μάτια στην έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων, αφού ο φάκελος για τις διαταγές πληρωμής εις βάρος των δανειοληπτών θα πρέπει να είναι υπερπλήρης, με αποτέλεσμα σε πλείστες περιπτώσεις οι δικαστές να τις ακυρώνουν!

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This