Φορολογικές δηλώσεις: Δεν θα δοθεί παράταση – Στα άκρα η κόντρα λογιστών – ΥΠΟΙΚ

Φορείς της αγοράς αλλά και οι λογιστές ζητούν την παράταση της προθεσμίας

Must Read

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για περίπου δύο εκατομμύρια φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους. Καθώς ολοκληρώνεται στις 26 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024. Περί τις 4.900.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί και υπολείπονται περίπου 1.700.000.




 

Φορείς της αγοράς αλλά και οι λογιστές ζητούν την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, επικαλούμενοι αδυναμία να είναι συνεπείς εξαιτίας προβλημάτων δυσλειτουργίας του συστήματος.

Μεταξύ αυτών, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει ήδη ζητήσει παράταση των φορολογικών δηλώσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ παράταση δύο μηνών ζήτησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών, υποστηρίζοντας ότι τα περισσότερα λάθη στην αρχική πλατφόρμα διορθώθηκαν Μάιο και Ιούνιο.

Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), κινείται στην ίδια κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι πρέπει σε λίγες ημέρες να υποβληθεί ένας μεγάλος όγκος δηλώσεων συν όσες τροποποιητικές χρειαστεί να γίνουν για αυτές που υπεβλήθησαν αυτόματα, μετά τη διαπίστωση ύπαρξης ελλείψεων και ανακριβών στοιχείων.

«Παράταση δεν προβλέπεται να δοθεί»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, αναφέρθηκε στις φορολογικές δηλώσεις τονίζοντας πως «παράταση δεν προβλέπεται να δοθεί, η καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η Ιουλίου».




 

«Η διαδικασία πηγαίνει εξαιρετικά σε σχέση και με τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε πάνω από 1.500.000 επιπλέον φορολογικές δηλώσεις υποβληθείσες αυτές τις ημέρες», είπε στο MEGA.

«Καταλαβαίνω την προσπάθεια των λογιστών, από την άλλη όμως αυτό το οποίο λέμε είναι ότι η δική τους η δουλειά δικαιολογεί το να μη δώσουμε παράταση γιατί έχουν ήδη υπερβάλει εαυτόν. Έχουν υποβληθεί πολύ περισσότερες δηλώσεις σε σχέση με πέρυσι», σημείωσε.

Ο κ. Τσαπάλος υποστήριξε πως «είναι πολύ σημαντικό για τον πολίτη να μην έχουμε παρατάσεις», καθώς έτσι γίνεται γρηγορότερα η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This