Συνταξιούχοι: Τουλάχιστον 185.000 δηλώνουν απασχόληση – «Δεν παίρνουν τις δουλειές νέων»

Must Read

Αυξημένος είναι ο αριθμός των συνταξιούχων που δηλώνουν ότι εργάζονται, μετά το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που τέθηκε σε ισχύ από 01/01/2024.

«Το μέτρο ότι μπορούσαν να δουλεύουν κανονικά περίπου όλοι οι συνταξιούχοι ίσχυε από το ’18 όμως είχε περικοπή στην αρχή 60%. Το ’20 έγινε 30% ενώ από τον Γενάρη του ’24 δεν υπάρχει καν περικοπή, δίνεις μόνο είτε 10% του εισοδήματός σου από τον μισθό ως φόρο, είτε δίνεις μια πολύ λίγο αυξημένη εισφορά, περίπου 85 ευρώ τον μήνα αν είσαι επαγγελματίας», επεσήμανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς και συνέχισε:

«Όλο αυτό λειτούργησε ως ένα μεγάλο κίνητρο στο πάρα πολλοί είτε να το δηλώσουν ενώ δεν το δήλωναν, είτε ακόμα παραπάνω συνταξιούχοι να πηγαίνουν και να δουλεύουν. Όλοι όσοι έχουν την ηλικία, ακόμη και να είναι με εξαγορά η θεμελίωση, σε πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους βολεύει να την πάρουν και να δουλεύουν με αυτό το σύστημα».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των συνταξιούχων που δηλώνουν ότι εργάζονται έχει αυξηθεί σημαντικά, μετά το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο. «Ενώ στην αρχή φάνηκε να δηλώνουν περίπου 35.000 συνταξιούχοι ότι απασχολούνται, έχουμε φτάσει σήμερα στο να το δηλώνουν 185.000. Αυτό όλο, επειδή υπάρχει και ο φόρος του 10% και η αυξημένη εισφορά, στην ουσία έχουμε λιγότερα λεφτά από τον κάθε συνταξιούχο αλλά έχουμε διευρύνει τη βάση από την οποία ο ΕΦΚΑ παίρνει χρήματα. Έχει αυξήσει περίπου 300.000.000 τα έσοδα του ΕΦΚΑ. Όλοι αυτήν την στιγμή φαίνεται να έχουν κερδίσει κατά τι. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών που συνεχίζουν να εργάζονται, δεν παίρνουν δουλειές νέων», καταλήγει ο κ. Τσουκαλάς.

Δείτε περισσότερα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This