Φορολογικές δηλώσεις: Εκτός ελέγχου οι «άριστοι» του Μητσοτάκη – «Όχι» σε παράταση επειδή… παραπονιούνται οι γυναίκες των λογιστών!

Οργισμένη αντίδραση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για τις δηλώσεις Τσάπαλου

Must Read

Για γέλια και για κλάματα είναι αυτή η Κυβέρνηση και η στάση «γιούχου» που έχει υιοθετήσει σε μεγάλα και σημαντικά ζητήματα, όχι μόνο εθνικά, αλλά και εσωτερικά.

Το αποδεδειγμένο φιάσκο με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για τις οποίες πεισματικά δεν δίνεται παράταση (σ.σ. λήγει 26 Ιουλίου η προθεσμία), είναι προφανώς κάτι αστείο για τους φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών, όπως απέδειξε (και) σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

Μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» του Action24, ο κ.Τσάπαλος έκανε απίστευτες δηλώσεις, ισχυριζόμενος ότι οι… οι γυναίκες των λογιστών παραπονιούνται ότι οι λογιστές κάθονται στο σπίτι και δεν πάνε διακοπές όταν δίνεται παράταση τέλος Αυγούστου, ή τέλος Σεπτεμβρίου!

Ένας ακόμη «άριστος» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη εν δράσει…

«Επειδή ακριβώς δεν θα δοθεί η παράταση και θεωρούμε ότι θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες μέχρι τέλος του μήνα, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για διακοπές τον Αύγουστο, όπου παραδοσιακά οι γυναίκες λογιστών παραπονιούνται όταν δίνουμε παράταση τέλος Αυγούστου, ή τέλος Σεπτεμβρίου ότι οι λογιστές κάθονται στο σπίτι και δεν πάνε διακοπές. Αυτό είναι αλήθεια, πέρυσι είχαμε παράπονα γυναικών λογιστών επειδή δώσαμε μέσα στον Αύγουστο παράταση», ήταν η ακριβής δήλωσή του!




Όπως είπε στη συνέχεια ο κ.Τσάπαλος, μέχρι στιγμής «έχουν υποβληθεί 5.800.000 φορολογικές δηλώσεις και υπολείπονται περίπου 700.000, αλλά από αυτές, οι περίπου 200.000 είναι με προσωρινή αποθήκευση, που σημαίνει ότι έχουν συμπληρωθεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αυτές οι δηλώσεις».

Δηλαδή  μέσα σε 48 ώρες θα πρέπει να κατατεθούν αυτές οι 700.000 δηλώσεις με ρυθμό… πολυβόλου, κάτι που το σύστημα «δεν σηκώνει»!

Κάπως δεν βγαίνει ο λογαριασμός…

Οργισμένη αντίδραση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Λίγη ώρα μετά τις αδιανόητα γελοίες δηλώσεις του Όμηρου Τσάπαλου, η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύει τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ζητά από τον Υπουργό «να πάρει τη σωστή απόφαση και να ανακοινώσει σήμερα κιόλας επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να στείλει για διακοπές τον κύριο Τσάπαλο».

«Οι δηλώσεις αυτές πέρα του ότι εμπαίζουν, προσβάλουν και εξοργίζουν έναν ολόκληρο κλάδο, που δίνει και τη ζωή του για να καλύψει δικά τους λάθη και παραλείψεις, θα έπρεπε και να τύχουν της ίδιας αποδοκιμασίας και από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου», σημειώνει ακόμη το ΟΕΕ.

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την ώρα που πάνω από 800.000 φορολογικές δηλώσεις εκκρεμούν και για να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου είναι αδύνατον…

Την ώρα που ουσιαστικά η διαδικασία υποβολής τους ξεκίνησε πιο αργά από ποτέ…

Την ώρα που τα στοιχεία-βεβαιώσεις που όφειλαν οι φορείς να αναρτήσουν ώστε να συμπεριληφθούν στις φορολογικές δηλώσεις είτε είναι ελλιπή είτε αναρτήθηκαν χθες (clawback).

Την ώρα που οι λογιστές-φοροτεχνικοί και οι εργαζόμενοί τους νυχθημερόν προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με τεράστια πίεση στην ολοκλήρωση των δηλώσεων, προσπαθώντας συνάμα να διορθώσουν τα λάθη του κράτους, με έκπληξη και οργή παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Τσάπαλου.

Ο κ. Τσάπαλος σε τηλεοπτική εκπομπή, σε απάντηση στο δίκαιο αίτημα του ΟΕΕ αλλά και όλων των λογιστών-φοροτεχνικών για επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων, είπε αυτολεξεί «για πρώτη φορά θα έχουν χρόνο να κάνουν και διακοπές οι λογιστές, των οποίων οι γυναίκες τους γκρίνιαζαν όταν δίναμε παράταση» και ότι «δεν θα δοθεί καμία παράταση».

Οι δηλώσεις αυτές πέρα του ότι εμπαίζουν, προσβάλουν και εξοργίζουν έναν ολόκληρο κλάδο, που δίνει και τη ζωή του για να καλύψει δικά τους λάθη και παραλείψεις, θα έπρεπε και να τύχουν της ίδιας αποδοκιμασίας και από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Είναι πλέον η ώρα ο Υπουργός να πάρει τη σωστή απόφαση και να ανακοινώσει σήμερα κιόλας επαρκή χρόνο για να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να στείλει για διακοπές τον κύριο Τσάπαλο!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This