ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε σε 100 ημέρες η εμπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Η διαδικασία έληξε την Παρασκευή

Must Read

Δόθηκαν τα επίσημα στοιχεία στην δημοσιότητα. Με δύο στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν την ομαλή φετινή διαδικασία, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου η εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, για πρώτη φορά μέσα σε μόλις 100 ημέρες, δηλαδή από τις 25 Απριλίου έως και τις 2 Αυγούστου, υποβλήθηκαν 6.543.853 δηλώσεις φυσικών προσώπων, το μεγαλύτερο πλήθος εμπρόθεσμων δηλώσεων που καταγράφεται τα τελευταία 9 χρόνια. Αυτό μεταφράζεται στο ότι κατά μέσο όρο υποβάλλονταν 65.439 δηλώσεις κάθε ημέρα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι πολίτες και οι λογιστές- φοροτεχνικοί ανταποκρίθηκαν πλήρως στις υποχρεώσεις τους, στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα των τελευταίων εννέα ετών.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία αμφισβήτησης των τεκμηρίων, σχετική πρόθεση εκδήλωσαν, όπως σημειώνεται, 4.358 φυσικά πρόσωπα, από τα 401.565, που εκκαθαρίζονται με βάση αυτή την διαδικασία, σε σύνολο 713.477 επιτηδευματιών. Δηλαδή, μόλις το 1% των υπαγομένων. Από αυτούς, έως σήμερα, έχουν ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία 263 φορολογούμενοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This