Πολύ χαμηλότερο το φετινό επίδομα θέρμανσης – Αντί να μας ζεστάνει, μας… πάγωσε

Must Read

Ψυχρολουσία αντί για… ζέστη έφερε φέτος στους πολίτες (ειδικά των ορεινών περιοχών) το επίδομα θέρμανσης, που ήταν σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με την ενίσχυση που δόθηκε την περίοδο 2018-2019.

Το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο ότι το επίδομα θα ήταν αυξημένο φέτος σε σχέση με πέρυσι, κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει! Ιδού η αλήθεια των αριθμών για τις περιοχές που το χρειάζονται περισσότερο:

Στη Ζώνη Α (νομοί Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας) την περίοδο 2018-2019 το ποσό του επιδόματος ήταν 0,16 ευρώ ανά λίτρο και υπολογιζόταν ως ακολούθως:
• Για άγαμο που πληρούσε τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορηγούνταν επίδομα για τα πρώτα 80 τ.μ. της κατοικίας του με τον περιορισμό κατανάλωσης 25 λίτρων ανά τετραγωνικό και ανώτατο όριο κατανάλωσης τα 2.000 λίτρα πετρελαίου. Δηλαδή το επίδομα θέρμανσης ανερχόταν κατ’ ανώτατο όριο στα 320 ευρώ (2.000 λίτρα x 0,16).

• Την περίοδο 2019-2020 το επίδομα άγαμου ανέρχεται στα 250 ευρώ στους ορεινούς δήμους και στα 200 ευρώ στους μη ορεινούς, δηλαδή μειώθηκε κατά 70 ευρώ για τους κατοίκους ορεινών δήμων και κατά 120 ευρώ για τους κατοίκους μη ορεινών δήμων.

Δείτε επίσης: Ανακούφιση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους από το νόμο Κατρούγκαλου – Στα «μισά» η μείωση επί της σύνταξης

• Για όσους έχουν και παιδιά, οι μειώσεις στο επίδομα φτάνουν και τα 180 ευρώ!
Στη Ζώνη Β (νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής) βάσει της περσινής υπουργικής απόφασης το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης υπολογιζόταν ως ακολούθως:

• Για άγαμο που πληρούσε τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορηγούνταν επίδομα για τα πρώτα 80 τ.μ. της κατοικίας του, με τον περιορισμό κατανάλωσης 15 λίτρων ανά τετραγωνικό και ανώτατο όριο κατανάλωσης τα 1.200 λίτρα πετρελαίου στους μη ορεινούς δήμους και με τον περιορισμό κατανάλωσης 25 λίτρων ανά τετραγωνικό και ανώτατο όριο κατανάλωσης τα 2.000 λίτρα στους δήμους που έχουν χαρακτηριστεί ορεινοί. Δηλαδή ανερχόταν κατ’ ανώτατο όριο στα 192 ευρώ (1.200 λίτρα x 0,16) στους πεδινούς δήμους και κατ’ ανώτατο όριο στα 320 ευρώ (2.000 λίτρα x 0,16) στους ορεινούς.

• Φέτος ανέρχεται στα 180 ευρώ στους ορεινούς δήμους και στα 144 ευρώ στους μη ορεινούς, δηλαδή μειώθηκε κατά 140 ευρώ για τους κατοίκους δήμων που έχουν χαρακτηριστεί ορεινοί και κατά 48 ευρώ για τους κατοίκους μη ορεινών.

• Για όσους έχουν και παιδιά οι μειώσεις στο επίδομα φτάνουν και τα 220 ευρώ!

Εξάλλου, στην περίπτωση που η υπολογισθείσα αξία αγοράς υπολείπεται το προβλεπόμενου από τον νόμο ορίου, οι δικαιούχοι θα λάβουν το μισό επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης.

Η ανωτέρω νέα διευκρίνιση δόθηκε με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για την παράταση της προθεσμίας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, στην οποία διευκρινίζεται εκ νέου ότι το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος να έχει πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του ανώτερου επιδόματος, από 15 Οκτωβρίου 2019 έως 31 Ιανουαρίου 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This