Βάζουν φόρο και… στις βάρκες – Αναστάτωση στους ερασιτέχνες αλιείς

Κι ενώ οι λογιστές δεν είναι ενημερωμένοι

Must Read

Σε λίγο, φόροι και στο θαλασσινό νερό… Την ηχηρή διαμαρτυρία του για τον νέο φόρο που επέβαλε το Υπουργείο Οικονομικών στα ερασιτεχνικά σκάφη -κοινώς βάρκες– έως 7 μέτρα (!) εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Βαρειάς, Βασίλης Πανταζής.

Τόνισε δε, ότι ο φόρος έχει αναδρομική ισχύ από το 2023, με αποτέλεσμα αθροιστικά και για το 2024, οι ιδιοκτήτες να οφείλουν 200 ευρώ. Πρόκειται για την εφαρμογή του νόμου 27/1975, φόρος πλοίων Β’ κατηγορίας, σύμφωνα με το άρθρο 46 του νόμου 5036/23, που όπως κωδικοποιήθηκε με το νόμο 5104/24 συμπεριλαμβάνει τα ερασιτεχνικά σκάφη και βάζει φόρο 100€ για τα μικρά σκάφη -τις ψαρότρατες- έως 7 μέτρα και 200€ για σκάφη έως 12 μέτρα. Κανείς δεν γλιτώνει…

Ο κ. Πανταζής επεσήμανε ότι οι λογιστές δεν είναι ενημερωμένοι για το πώς θα γίνει η δήλωση και η πληρωμή του φόρου. Για τον λόγο αυτό τόνισε, επειδή επικρατεί σύγχυση με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή και του αρμοδίου υφυπουργού Οικονομικών, Χρ. Δήμα, μετά από έντονες πιέσεις, η προθεσμία υποβολής της δήλωσης παρατάθηκε έως τις 26 Σεπτεμβρίου. Η καταβολή του φόρου ωστόσο για το 2023 θα γίνει, αυτό δεν αποφεύγεται και θα γίνει είτε σε δύο δόσεις, είτε εφάπαξ.

Από το 2025, η δήλωση φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας για την βεβαίωση του φόρου των 100 ή των 200 ευρώ πρέπει να υποβάλλεται κάθε μήνα Μάρτιο. Η πρώτη δόση πρέπει να καταβάλλεται μέχρι τέλος Απριλίου και η δεύτερη δόση μέχρι τέλος Ιουνίου, όπως τούς επισημάνθηκε. Βέβαια, οι ερασιτέχνες αλιείς προσδοκούν -ελπίζοντας- ότι η εφαρμογή του νόμου θα ακυρωθεί.




Δείτε ακόμη:

Προϋπολογισμός φοροληστείας και ελλειματικού ισοζυγίου και για το 2025

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δίκαιο μέτρο…Μια ψαρόβαρκα των 500 ευρώ σε σχέση με ένα φουσκωτό ας πούμε των 70.000 ευρώ θα πληρώσουν τα ίδια ακριβώς! Να υποθέσω ότι τα φιλαράκια του ληστή Τσοτάκη δεν κυκλοφορούν στα πελάγη με σαπιοψαρόβαρκες…

  2. ATZENTA 2030 !!! Πόσοι γνωρίζουν άραγε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ που διέπραξε η Κυβέρνηση της “Νέας Δημοκρατίας” σχετικά με το θέμα ΑΤΖΕΝΤΑ 21 που πήρε παράταση για το 2030 κάνοντας εμφανή τα πρώτα σημάδια της έντονα σήμερα, που ααρπάζει όλες τις περιουσίες, χρωστάς δεν χρωστάς με Νόμο και Επιβολή ??? Η Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη {το γέννος Μοάτσος} , Αντώνη Σαμαρά, Αχιλλέα Καραμανλή, Βύρωνα Πολύδωρα, ως Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος την περίοδο 1990 – 1992, ψήφισε στον ΟΗΕ, στις 14 Ιουνίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο μαζί με 178 Κράτη αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται Ατζέντα 21 !!! Δεν θα μείνει περιουσία για περιουσία στον Ελληνικό λαό. Τα αρπάζουν όλα. Ακόμα και τα ρούχα που θα φοράμε επάνω μας εκείνη τη στιγμή, ακόμα κι αυτά θα πάρουν !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This