Δίχως τέλος οι ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά: «Από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε αυξήσεις 15-20%»

Must Read

Την ώρα που η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε μάστιγα για τα νοικοκυριά, οι ανατιμήσεις δείχνουν να μην έχουν τέλος, με τις αγορές στο σούπερ μάρκετ να αναδεικνύονται σε «πονοκέφαλο» για τους Έλληνες καταναλωτές.

Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα αυξήσεων στα ράφια! Ήδη, η αγορά έχει προαναγγείλει αυξήσεις στις τιμές του καφέ, ενώ η άνοδος του κακάο επηρεάζει τις τιμές αρκετών προϊόντων στη βιομηχανία τροφίμων, την ίδια στιγμή που τυροκομικά, γάλα, χυμός πορτοκαλιού, τσάι και βούτυρο έχουν διψήφια ποσοστά αύξησης σε σχέση με πέρυσι.

«Θα έχουμε αυξήσεις από Σεπτέμβριο της τάξης του 15 με 20%. Ειδικά οι επιχειρήσεις εστίασης που σερβίρουν καφέ, δηλώνουν οι εκπρόσωποί τους ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες. Θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ», ανέφερε για τον καφέ, ο εκπρόσωπος του ΝΕΟΥ ΙΝΚΑ, Παναγιώτης Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε:

«Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, για τον Ιούλιο του 2024 ο πληθωρισμός αυξημένος 2,7% από 2,3% του Ιουνίου και 2,4% ο πληθωρισμός τροφίμων από 2,1%».

«Έχουμε αυξήσεις»

Ο ίδιος επεσήμανε πως είδη που καταγράφουν αυξήσεις είναι τα ψάρια, τα αναψυκτικά, ο καφές. «Και λόγω των πυρκαγιών και λόγω της ξηρασίας και της λειψυδρίας σε συνδυασμό με την επίδραση που έχει η αυξημένη τουριστική κίνηση στον πληθωρισμό, θα έχουμε ακόμη χειρότερα στοιχεία για τον Αύγουστο. (…) Έχουμε αυξήσεις. Για τον Ιούλιο είχαμε στο ελαιόλαδο», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Οι καταναλωτές μόνο αν συντονίσουν τις ενέργειές τους, μόνο αν αποκτήσουν καταναλωτική συνείδηση θα μπορέσουν να πιέσουν».

Οι καταγγελίες που φτάνουν στον οργανισμό, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, αφορούν στην αισχροκέρδεια «Όπως και πάρα πολλά παράπονα φέτος για την τιμή της ξαπλώστρας σε σχέση με την ελάχιστη κατανάλωση που επέβαλαν πολλές επιχειρήσεις», τόνισε και κατέληξε: «Υπάρχει η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να θέτουν, νόμιμα, όριο ελάχιστης κατανάλωση. Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας προς τα προσφερόμενα είδη, μπορούν οι καταναλωτές να απευθυνθούν στο υπουργείο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This