Όπως καταχωρήθηκαν η αστυνομική ταυτότητα, η άδεια οδήγησης, η κάρτα ανεργίας, και η ασφαλιστική ικανότητα, τα ακίνητα αποκτούν ψηφιακή ταυτότητα και οι κάτοχοί τους θα μπορούν να έχουν την εικόνα τους στα κινητά τους τηλέφωνα μέσω της εφαρμογής wallet που παρέχεται στο Gov.gr.
Εμβαδόν, περίμετρος, χρήση γης και άλλα στοιχεία θα βρίσκονται σύντομα στο ψηφιακό πορτοφόλι μέσω της εφαρμογής που διατίθεται σε κινητά και tablets, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι και γενικότερα οι εμπλεκόμενοι- ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εντοπίζουν ή να ενημερώνονται από τους ιδιοκτήτες εύκολα και γρήγορα για το ακίνητο που τους ενδιαφέρει σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.
Θα έχουν όλοι την ίδια εικόνα για το ακίνητο χωρίς να χρειάζεται διασταύρωση και επιβεβαίωση στοιχείων. Η ψηφιακή ταυτότητα θα δίνεται σε ακίνητα όπου υπάρχει συμφωνία στοιχείων σε όλες τις υπηρεσίες.
Οι δυνατότητες που δίνει η ψηφιακή ταυτότητα
Σήμερα, το ίδιο ακίνητο εμφανίζεται αλλιώς στην εφορία, αλλιώς στην πολεοδομία και αλλιώς στον δήμο. Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να ξεπεραστούν τα υφιστάμενα προβλήματα και να υπάρξει ενιαία εικόνα για το ακίνητο. Οι πολίτες μέσω του wallet θα δίνουν έγκριση στους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, ώστε εκείνοι να αντλούν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ολοκληρώνεται μια διαδικασία που σχετίζεται με το ακίνητο τους.
Πρακτικά οι πολίτες θα δίνουν τη συναίνεσή τους μέσω του ψηφιακού τους πορτοφολιού για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές και άλλες συναλλαγές που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους. Πρωτίστως όμως, θα μπορούν να βλέπουν πώς έχει αποτυπωθεί η περιουσία τους. Δηλαδή ποια είναι η επιφάνεια και τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου τους, ποια η περίμετρος, η χρήση γης, και γενικά, μέσω του ψηφιακού χάρτη, θα ενημερώνονται για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν σε κάθε περιοχή.
Μάλιστα, μέσω της διεύρυνσης της λειτουργίας του maps.gov.gr, οι πολίτες για πρώτη φορά θα βλέπουν οριοθετημένη την περιουσία τους σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, ανεξαρτήτως της φάσης κτηματογράφησης. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν για όλους, χωρίς διαβαθμισμένη πρόσβαση, μέσω ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος πλοήγησης, ενώ είναι πλέον προσβάσιμη και από κινητά. Η νέα πλατφόρμα έχει εμπλουτιστεί με τα δεδομένα των γεωτεμαχίων του Κτηματολογίου. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να βλέπει στον χάρτη τόσο τα όρια κάθε οικοπέδου, όσο και τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) που αυτό φέρει.
Ακόμα θα διατίθενται πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για την πορεία του Κτηματολογίου και γενικότερα την κτηματαγορά.
Διαβάστε ακόμα:
- «Φακέλωμα» στο Gov.gr και για τα ζώα συντροφιάς
- Πολίτες δεύτερης κατηγορίας οι αγρότες στην πρόσβαση του gov.gr
- Άδεια γάμου, βάπτισης και διαζύγιο στο gov.gr – Σύμφωνη η Εκκλησία της Ελλάδος
*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ
..
Δυό ψηφιακά φάσκελα κι αέρα ψηφιακό και κοπανιστό απ την αρμόδια εφορία.
Λέει το άρθρο..
”Σήμερα, το ίδιο ακίνητο εμφανίζεται αλλιώς στην εφορία, αλλιώς στην πολεοδομία και αλλιώς στον δήμο.
Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να υπάρξει ενιαία εικόνα για το ακίνητο.”(..?..?..?..?….!!!!….)
..
Δηλαδή,τόσα χρόνια που είχε διαφορετική εικόνα από υπηρεσία σε υπηρεσία (τί είδους διαφορετική εικόνα είχε δηλαδή;;)..και δεν ενδιαφερότανε κανένας,περιμένανε όλοι αυτοί την άλλη μία νέα super ψηφιακή κυβερνιτική εφαρμωγή:”My sweet digital home”για να ελέγχονται δίχως πρόβλημα πλέον απ’την κάθε εφορία και να βλέπουν μαζί ονλάιν αν το κτηματολόγιο κάνει σωστά την δουλειά ..
..Αν δεν την κάνει σωστά,θα διαμαρτυρούνται οι πολίτες πατώντας το panic button!!
…