Κατάντημα!

Must Read

Ο οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της Βουλής Βασίλης Βιλιάρδος σχολιάζοντας την πρόσφατη μελέτη του ΚΕΠΕ που φέρνει την Ελλάδα στον πάτο της ΕΕ, σημειώνει ότι είναι κατάντημα» το «να ανταγωνίζεται η πάμπλουτη Ελλάδα την πάμπτωχη και πρώην σοβιετική Βουλγαρία» και συμπληρώνει πως είναι «μεγάλη ντροπή δε, να μας έχουν ξεπεράσει όλες οι πρώην ανατολικές χώρες».

  • Αναλυτικά η ανάρτησή του:

(α) Προτελευταία χώρα στην ΕΕ με τελευταία τη Βουλγαρία, είμαστε στο κατά κεφαλήν εισόδημα – σύμφωνα με πίνακα της Eurostat που έχουμε αναρτήσει εδώ.

Η διαφορά είναι όμως πως η σύγκλιση της Βουλγαρίας με την ΕΕ βελτιώθηκε κατά 13 μονάδες από το 2018 έως το 2023, από 51% στο 64%, ενώ η δική μας κατά μόλις 1 μονάδα, από 66% στο 67% – οπότε σύντομα θα μας ξεπεράσει.

Επίσης πως το δημόσιο χρέος της Βουλγαρίας είναι στο 20,7% του ΑΕΠ της, χωρίς να ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία της και να πλειστηριάζει τα σπίτια των Πολιτών της – ενώ το δικό μας στο 162%, παρά το ξεπούλημα (κανονικά στο 185%).

(β) Τελευταία χώρα στην ΕΕ είμαστε στο μέσο μισθό σε αγοραστική αξία, ανά κοινή δεδουλευμένη ώρα, ενώ μας έχει ξεπεράσει ακόμη και η Βουλγαρία – σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ.

Ασφαλώς δεν πρόκειται για fake news, όπως ισχυρίσθηκε ο υπουργός υγείας, αντί να κοιτάζει το ΕΣΥ που οδηγείται σε διάλυση – ενώ είναι ασφαλώς κατάντημα να ανταγωνίζεται η πάμπλουτη Ελλάδα την πάμπτωχη και πρώην σοβιετική Βουλγαρία.

Είναι μεγάλη ντροπή δε, να μας έχουν ξεπεράσει όλες οι πρώην ανατολικές χώρες – όπως επίσης να ισχυρίζονται κάποιοι οικονομικά αναλφάβητοι ότι, μας ωφέλησαν τα μνημόνια και η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της συμφοράς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This